Компании

все компании

"єОселя" має активізуватися для ефекту на первинний ринок житла - девелопери

30 грудня 2023 року, 13:53
"єОселя" має активізуватися для ефекту на первинний ринок житла - девелопери
Девелопери відзначають високий попит на програму "єОселя", проте для помітного ефекту на первинному ринку житла угод усе ще недостатньо, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" забудовники.

"Наразі кількість квартир, придбаних за програмою "єОселя" в ЖК на стадії будівництва, не перевищує 1%. Для більш-менш відчутного впливу державної іпотеки на первинний ринок ця цифра має зрости хоча б до 25-30% від виданих кредитів - до 200-250 іпотек щомісяця", - розповів співзасновник і керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов.

Аналогічну думку висловила і директор з маркетингу групи компаній DIM Дарія Бедя. За її словами, поки угод за програмою "єОселя" на первинному ринку недостатньо, водночас попитом користуються пропозиції розстрочки від забудовника.

"Особливо в "єОселю" не віримо через поки що недостатні обсяги на "первинці": коли хоча б 300 кредитів із 1000 на місяць стосуватимуться первинного ринку, тоді він відчує певний ефект. Однак у нас є надії на сертифікати компенсації за зруйноване житло. Вони можуть дати стимул до відновлення ринку наступного року", - вважає експертка.

За її словами, DIM збільшив кількість фінансових інструментів для покупців, серед яких програми тривалої розстрочки на строк до семи років, фіксація курсу, дисконти. Також компанія пропонує індивідуальні умови розстрочки та знижки для військовослужбовців, зокрема розстрочки в гривні без прив'язки до курсу і безкоштовне оздоблення white box.

Особливі умови придбання житла у своїх проєктах також пропонують у KAN Development, зокрема, тривалу розстрочку від забудовника. У компанії відзначили невелику кількість угод за програмою "єОселя", водночас девелопер уже отримав перші запити на купівлю житла за програмою житлових сертифікатів.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 217
Другие новости