Компании

все компании

OKKO планує встановити сонячні панелі ще на 70 АЗК

28 грудня 2023 року, 11:49
Мережа OKKO до кінця грудня 2023 року встановила сонячні панелі на 122 автозаправних комплексах (АЗК), повідомив її засновник Віталій Антонов.

"Сумарно сонячні електростанції (зі встановленими раніше, у нас уже їх 122) цього року виробили 2 млн кВт-год електроенергії та частково покрили потреби АЗК. А ще завдяки цьому ми зменшили навантаження на енергосистему країни", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбук".

За його словами, 2023 року сонячні панелі було встановлено на 56 АЗК OKKO, а наступного планується їх встановити ще на 70 станціях. "Тобто загалом вийдемо на покриття майже 50% всієї мережі", - уточнив Антонов.

Як повідомлялося, 2022 року 65 дахових СЕС у мережі ОККО сумарно виробили 1,7 млн кВт-год електроенергії, заощадивши компанії понад 7 млн грн на закупівлі енергії із зовнішніх джерел.

Мережа АЗК "ОККО" входить до складу OKKO Group. Є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує близько 400 автозаправних комплексів.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).




Просмотров: 158
Другие новости