Компании

все компании

НБУ оштрафував СК "Саламандра" і СК "Юнівес" за недостовірну інформацію у звітності

28 грудня 2023 року, 22:50
Національний банк України (НБУ) застосував захід впливу у вигляді штрафної санкції до ПрАТ "СК "Саламандра" (Дніпро) і ПрАТ "СК "Юнівес" (Київ) за надання регулятору завідомо недостовірної інформації в даних звітності, йдеться на сайті центробанку в четвер.

Зазначається, що іншими причинами штрафу стали неподання регулятору письмового повідомлення про порушення зобов'язань за чинними договорами про надання фінпослуг.

СК "Юнівес" також порушила термін інформування центробанку щодо призначення ключових осіб страхової компанії.

Як уточнює пресслужба, такі рішення про заходи впливу було ухвалено за результатами інспекційної перевірки Нацбанку 27 грудня, вони набувають чинності з четверга. Зазначається, що страховики зобов'язані сплатити штраф протягом семи робочих днів з дня отримання відповідного рішення НБУ.

СК "Саламандра" входить до небанківської фінансової групи "Саламандра", кінцевим бенефіціаром і власником якої є Юрій Явтушенко.

СК "Юнівес" працює на страховому ринку України з 2003 року. Входить до складу фінансової групи "Юнівес". Спеціалізується на ризиковому страхуванні. Має 17 ліцензій на обов'язкові та добровільні види страхування.





Просмотров: 262
Другие новости