Компании

все компании

На Хмельницьку АЕС доставили автокран для добудови енергоблоків

28 грудня 2023 року, 15:11
На Хмельницьку АЕС для добудови енергоблоків доставили автомобільний кран вантажопідйомністю 50 тонн.

"Наразі унікальний автокран SANY вантажопідйомністю 50 тонн змінює місце локації і буде задіяний на будівництві нових енергоблоків Хмельницької АЕС. Зокрема, його використовуватимуть під час добудови енергоблоків №3 і №4 ХАЕС, а також для зведення нових енергоблоків за технологією Westinghouse АР1000", - повідомило держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" у Телеграм-каналі в середу.

Як поінформували в компанії, цей наддовгий, надміцний і високочутливий вантажопідіймальний мобільний кран спочатку було придбано для потреб Запорізької АЕС, однак через окупацію ЗАЕС росіянами постачальник доправив його потім на майданчик відокремленого підрозділу (ВП) "Аварійно-технічний центр".

"Головна особливість автокрана - його телескопічна стріла. Вона піднімає вантаж на висоту до 42 м - цього достатньо для роботи на верхніх відмітках споруджуваних реакторних відділень блоків", - зазначили в НАЕК.

Спеціалізований транспортний засіб також обладнано системою, що запобігає перекиданню та забезпечує високу стабільність і безпеку експлуатації.

Як повідомлялося, президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін і CEO Westinghouse Патрік Фрагман 17 грудня в Києві підписали контракт на закупівлю реакторної установки для першого в Україні атомного енергоблоку (АЕС) за технологією AP1000.




Просмотров: 161
Другие новости