Компании

все компании

Компанія "Інтерпайп" реалізовує три інвестиційні проекти

27 грудня 2023 року, 18:40
Компанія "Інтерпайп" реалізовує три інвестиційні проекти Компанія "Інтерпайп" повідомила, що наразі реалізує три інвестиційні проекти. Найбільший з них близько $40 млн - це будівництво нової ділянки термообробки труб. Ще два проекти впроваджуються в залізничному дивізіоні на заводі "Інтерпайп НТЗ" у Дніпрі.

Нікопольська компанія "Сентравіс" на перше півріччя 2024 року запланувала модернізацію трубопресової лінії, що дасть змогу скоротити відходи металу в процесі виробництва. Обсяг інвестицій у цей проєкт - близько $3,5 млн.

Перша віцепрем'єр-міністерка зауважила, що в день відвідин підприємств у Нікополі та Кривому Розі ці міста зазнали обстрілів з боку окупантів. Тому на цьому тлі інформація про сміливі інвестиційні плани підприємств Дніпропетровщини має особливо вражаючий вигляд.

За її словами, металургія завжди була фундаментальною галуззю української економіки. До повномасштабного вторгнення Росією в Україну вітчизняний ГМК створював близько 10% ВВП і приносив близько третини грошової виручки від усього товарного експорту. Ця галузь постійно була і залишається експортно-орієнтованою, за кордон постачалося понад 80% металопродукції.

"Найважливіше, що зараз може зробити уряд для української металургії - забезпечити безперешкодний експорт морем. У цьому напрямку в нас важливе досягнення. У вересні тимчасовим морським коридором пройшли перші судна з металом. А в листопаді ми зафіксували загальне зростання експорту морем на 70%. Експорт металу починає роботу. Це означає, що металурги і гірники матимуть роботу, а український бюджет отримуватиме додаткові податки. Наразі працюємо над повним розблокуванням морської логістики та запуском механізму страхування суден, який уже напрацьовано", - резюмувала Свириденко, яку цитує пресслужба.




Просмотров: 219
Другие новости