Компании

все компании

Держподатслужба України оштрафувала PornHub

19 грудня 2023 року, 13:03
Державна податкова служба оштрафувала сайт для дорослих PornHub на $5,54 тис. за несплату так званого "податку на Google", повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"На жаль, не всі платники, які оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування. Так, відомий сервіс Onlyfans уже сплатив до держбюджету України від початку 2023 року $944,1 тис. Водночас компанія, що оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у зв'язку з чим до неї було застосовано штраф у розмірі $5543 та відповідне ППР (податкове повідомлення-рішення) надіслано компанії та до Агентства доходу Канади", - написав Гетманцев у Телеграмі.

Він нагадав, що Україна за рейтингом PornHub на 14 місці серед інших країн за переглядами споживачів електронних послуг цього сайту.

Тижнем раніше голова комітету повідомив, що за ІІІ квартал 2023 року в межах сплати "податку на Google" подано 96 декларацій на EUR26,6 млн і $29,9 млн, або 2,092 млрд грн, тоді як у ІІ кварталі 2023 року було задекларовано до сплати EUR25,7 млн і $27,7 млн, або 2,054 млрд грн.

Гетманцев уточнив, що найбільші суми до бюджету України виплачують Google, Apple, Sony, Ebay, Amazon, Meta platforms і Netflix.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2021 року ухвалила закон про "податок на Google", який пропонує зрівняти правила оподаткування для міжнародних технологічних компаній з українськими. Він, зокрема, передбачає, що міжнародні компанії, які працюють в інформаційному просторі України та заробляють на мережевій рекламі, платитимуть податки в Україні, включно з ПДВ.




Просмотров: 117
Другие новости