Компании

все компании

Ще два спиртових заводи України буде приватизовано

14 грудня 2023 року, 10:05
Уряд вніс зміни до нормативних актів, необхідних для подальшої приватизації єдиних майнових комплексів державних підприємств "Ічнянський спиртовий завод" (Чернігівська обл.) і "Червоненський завод продтоварів" (с. Червоне, Житомирська обл.).

"Згідно з рішенням, ухваленим на засідання Кабінету міністрів 12 грудня, Фонд державного майна отримав підстави припинити реорганізацію цих заводів і можливість їх приватизувати", - йдеться в повідомленні Міністерства економіки в середу.

Відомство нагадало, що постановою уряду від 28 жовтня 2010 року було погоджено реорганізацію цих двох заводів шляхом приєднання до ДП "Укрспирт". Однак реорганізаційні процеси на них не були здійснені, і обидва перебувають у стані припинення юридичної особи.

Уточнюється, що "Ічнянський спиртовий завод" у січні 2003 року отримав дозвіл розпочати виробництво високооктанових оксигеновмісних добавок до бензину. Також завод виробляв етиловий спирт (зокрема спирт-ректифікат, спирт "Екстра", спирт "Люкс" і технічний спирт), а також ізоаміловий спирт для потреб хімічної промисловості та барда, лікеро-горілчані вироби. У 2014 році вже не функціонував.

"Красненський завод продовольчих товарів", за даними Мінекономіки, здатний виробляти органічні розчинники, скломийні рідини на основі технології спиртового виробництва, а також спирт, лікеро-горілчані вироби, лікери, морси, наливки, соки. Як сировина використовується меляса (патока), відходи переробки цукрових буряків, можливе використання зерна.




Просмотров: 204
Другие новости