Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в четвер

14 грудня 2023 року, 21:06
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в четвер, інвестори оцінюють статдані та рішення провідних центробанків світу.

Банк Англії в четвер зберіг базову процентну ставку на рівні 5,25% річних, максимальному з 2008 року. Рішення збіглося з прогнозами ринку і було ухвалене голосами шістьох із дев'яти членів Комітету з грошово-кредитної політики (MPC), а троє виступили за її підйом на 25 базисних пунктів (б.п.).

Європейський центральний банк (ЄЦБ) залишив незмінними всі три ключові процентні ставки. Зокрема, базову ставку за кредитами залишено на рівні 4,5%, ставку за депозитами - на рівні 4%, ставку за маржинальними кредитами - 4,75%.

"Майбутні рішення ЄЦБ забезпечать збереження ключових ставок так довго, як це буде потрібно, на рівнях, що обмежують економічну активність", - наголошується в заяві ЄЦБ.

Напередодні Федрезерв також зберіг базову процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на рівні 5,25-5,5% річних. При цьому медіанний прогноз керівників ФРС передбачає зниження ставки на 75 б.п. до кінця 2024 року.

Голова Федрезерву Джером Пауелл заявив на пресконференції за підсумками засідання, що ЦБ, ймовірно, завершив поточний цикл посилення політики.

Тим часом роздрібні продажі в США в листопаді підвищилися на 0,3% відносно попереднього місяця, повідомило міністерство торгівлі країни. Експерти, опитані Trading Economics, у середньому очікували зниження на 0,1%.

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня впала на 19 тис., до мінімальних за два місяці 202 тис., йдеться у звіті міністерства праці США. Аналітики в середньому очікували, що кількість заявок становитиме 220 тис.

Акції Adobe Inc. дешевшають на попередніх торгах на 3,7%. Найбільший у світі розробник програмного забезпечення для обробки зображень у четвертому кварталі 2023 фінансового року збільшив чистий прибуток і виручку, проте дав слабкий прогноз.

Ціна паперів TE Connectivity Ltd. збільшується на 0,1%. Американський виробник електронних компонентів планує збільшити квартальні дивіденди на 10,2% - до $0,65 на акцію з $0,59.

Капіталізація Alaska Air Group піднімається на 2% після того, як авіаперевізник спрогнозував зростання виручки в четвертому кварталі за верхньою межею раніше даного прогнозу.

Ринкова вартість Etsy Inc. зростає на 1,2%. Американський онлайн-майданчик для торгівлі повідомив про плани звільнити 225 співробітників, що становить близько 11% штату.

Значення ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:45 кв підвищилося на 0,42% і становило 37645 пунктів. Котирування ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 зросло до цього часу на 0,45%, до 4782 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 додав 0,38% і становив 16841,75 пункту.




Просмотров: 168
Другие новости