Компании

все компании

Укргазбанк почав кредитувати житло на первинному ринку в "єОселі"

11 грудня 2023 року, 15:58
Державний Укргазбанк почав видавати іпотечні кредити на житло на первинному ринку нерухомості за програмою "єОселя", повідомила прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, першим партнером банку став забудовник ТОВ "Будівельна виробничо-комерційна компанія "Федорченко" з об'єктом у Сумах.

З початку дії держпрограми "єОселя" Укргазбанк видав кредитів на 2,2 млрд грн для 1,3 тис. сімей.

Як повідомлялося, програма доступного іпотечного кредитування "єОселя" запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки і оборони, медпрацівники, педагоги, науковці.

З 1 серпня подати заявку на участь у програмі "єОселя" під 7% можуть ветерани війни, учасники бойових дій, ВПО та громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.

У програмі "єОселя" беруть участь сім банків-партнерів: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк і Сенс банк. Подати заявку на участь у програмі можна в мобільному застосунку "Дія".

Наприкінці 2022 року уряд докапіталізував "Укрфінжитло" на 30 млрд грн за рахунок випуску облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). На думку віцепрем'єрки - міністра економіки Юлії Свириденко, такого фінансування достатньо, щоб у 2023 році видати 12-15 тис. іпотечних кредитів.

Наприкінці квітня Мінекономіки як єдиний акціонер "Укрфінжитла" схвалило операції РЕПО з цими ОВДП на строк до року на суму 15 млрд грн. Пізніше повідомлялося, що ставка за цими операціями може становити до 20% річних, тоді як самі ОВДП були випущені на термін до п'яти років за ставкою 19,5% річних.




Просмотров: 176
Другие новости