Компании

все компании

British American Tobacco у 2023р зафіксує знецінення активів на $31,5 млрд

6 грудня 2023 року, 20:42
Тютюновий концерн British American Tobacco (BAT) зафіксує у 2023 році негрошові витрати на знецінення активів у розмірі близько 25 млрд фунтів стерлінгів ($31,5 млрд), заявив глава компанії Тадеу Марроко.

"Ця зміна в даних бухгалтерського обліку головним чином пов'язана з низкою куплених нами американських брендів традиційних тютюнових виробів (combustibles), чиї балансову вартість і термін корисного економічного використання ми тепер оцінюємо в рамках розрахункового періоду в 30 років", - наводяться слова Марроко на сайті BAT. Амортизація решти вартості брендів почнеться в січні.

Топ-менеджер також наголосив на макроекономічному тиску і подальшому поширенні сучасних нелегальних виробів одноразового застосування в США, що відбиваються на обсягах продажів combustibles, до яких, зокрема, належать традиційні сигарети.

Концерн розраховує до 2035 року отримувати до половини всієї виручки від реалізації електронних сигарет та іншої подібної продукції (non-combustibles).

BAT також погіршив прогноз органічного зростання доходів у поточному році і тепер очікує його на рівні нижньої межі колишнього прогнозного діапазону в 3-5%. Очікування зростання скоригованого прибутку на акцію підтверджено на рівні 4-6% (mid-single figure). Обидва показники не враховують коливання курсів валют.

Тим часом обсяги продажів світової тютюнової галузі знизяться приблизно на 3% у 2023 році, вважає компанія.

У 2024 році BAT планує забезпечити органічне зростання виручки і скоригованого операційного прибутку в діапазоні 1-3% (low-single digit), а до 2026 року - поступово довести його до 3-5% для першого показника і до 4-6% (mid-single digit) для другого.

Акції тютюнового концерну дешевшають на 7,6% на торгах у Лондоні в середу.




Просмотров: 198
Другие новости