Компании

все компании

Інвестори вимагають змінити наглядову раду і керівництво "Київміськбуду"

4 грудня 2023 року, 08:42
Ініціативна група інвесторів у житло будівельних компаній "Укрбуд" і ХК "Київміськбуд" вимагають змінити склад наглядової ради та менеджменту "Київміськбуду" для налагодження його діяльності.

"Вимагаємо визнати діяльність наглядової ради "Київміськбуду" такою, що не викликає довіри, не виконує власний статут і зобов'язання перед тисячами інвесторів. Необхідно припинити повноваження чинних членів і обрати нових до складу наглядової ради ПрАТ ХК "Київміськбуд", щоб повернути підприємство в правильне русло, запустити процес санації, вивести на нормальні темпи будівництва всі житлові комплекси компанії", - повідомив представник ініціативної групи інвесторів ЖК "Райдужний" Денис Бойко на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відповідне звернення з пропозиціями інвесторів направлено меру столиці Віталію Кличку.

Інвестори також наполягають на створенні прозорої дорожньої карти з налагодження діяльності "Київміськбуду" і графіка будівництва незавершених об'єктів відповідно до задекларованих зобов'язань компанії.

Ініціативні групи також вимагають організувати робочу групу, куди увійдуть як представники інвесторів, так і міської влади, для контролю виконання зобов'язань забудовника.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі "Київміськбуду", з 17-ти прийнятих в управління житлових комплексів "Укрбуду", де було відновлено будівництво, 11 уже повністю або частково введено в експлуатацію. Загальний обсяг введеного житла становить 390 тис. кв. м - понад 4,2 тис. квартир.

За даними ХК, на 1 квітня 2023 року по об'єктах "Укрбуду" виконано робіт на 3,5 млрд грн. При цьому надходження від продажу нерухомості після передачі об'єктів становили 2,1 млрд грн, надходження від ФК "Житло-капітал" - 667,5 тис. грн.

Крім того, існує заборгованість за договорами розстрочки за власними проєктами компанії, зазначили в "Київміськбуді". Так, залишок оплат у ЖК "Мілос" становить 22,7 млн грн, ЖК "Кирилівський гай" - 11,4 млн грн, ЖК "Чарівне місто" - 26,5 млн грн, ЖК "Урбан парк" - 8,6 млн грн.

Як повідомлялося, тимчасова контрольна комісія Київради з перевірки діяльності ПрАТ "ХК "Київміськбуд" рекомендувала Київраді звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою компенсації ПрАТ сумарних запланованих збитків, пов'язаних із добудовою проєктів "Укрбуду" в сумі 2,28 млрд грн. Крім того, місто має намір викупити квартири для пільгових категорій громадян та об'єкти соціальної інфраструктури в об'єктах "Київміськбуду" як заходи з підтримки роботи забудовника.

Раніше "Київміськбуд" повідомив про істотний розмір заборгованості за договорами розстрочки - понад 320 млн грн, що перешкоджає відновленню активних будівельних робіт на об'єктах. Наглядова рада і правління "Київміськбуду" ухвалили рішення про аудит компанії і тимчасово відсторонили президента холдингу Ігоря Кушніра від виконання обов'язків.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 211
Другие новости