Компании

все компании

ЦАХАЛ відновлює бойові дії проти ХАМАС у секторі Гази

1 грудня 2023 року, 22:15
Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) відновлює бойові дії проти палестинського руху ХАМАС у секторі Гази у зв'язку з порушенням бійцями руху умов перемир'я, повідомила прес-служба ЦАХАЛ.

"Армія оборони Ізраїлю відновила бойові дії проти терористичної організації ХАМАС у секторі Газа", - ідеться в повідомленні, розміщеному в Телеграм-каналі армії.

У ньому зазначається, що "ХАМАС порушив оперативну паузу і, крім того, відкрив вогонь у бік ізраїльської території".

Пізніше CNN із посиланням на джерело повідомило, що незважаючи на це переговори між Ізраїлем і ХАМАС про звільнення заручників і продовження перемир'я тривають. Переговори між сторонами знову відбуваються за посередництва Катару та Єгипту.

У МЗС Катару підтвердили цю інформацію, зазначивши, що мета - "повернутися до паузи" в бойових діях. У заяві катарського зовнішньополітичного відомства йдеться про те, що Доха "глибоко шкодує" через поновлення ударів Ізраїлю по сектору Газа, які ускладнюють переговори і "загострюють гуманітарну катастрофу".

Як раніше повідомив ЦАХАЛ, ракету, пущену із сектора Гази, було перехоплено ізраїльськими засобами ППО.

Газета "Гаарец", посилаючись на близькі до палестинського руху ХАМАС ЗМІ, повідомила, що вранці в п'ятницю на півночі Гази було чути звуки стрілянини і кількох вибухів.

Раніше The Wall Street Journal із посиланням на єгипетських офіційних осіб повідомила, що Ізраїль і ХАМАС домовилися продовжити перемир'я ще на один - восьмий день, п'ятницю.

Водночас, як зазначив телеканал CNN, "термін перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, мабуть, закінчився в п'ятницю, оскільки жодних безпосередніх ознак досягнення угоди про подальше продовження угоди про заручників не було".

ЗМІ повідомляють про інтенсивні зіткнення в районі Шейх-Радван міста Газа на півночі сектора.

Пресслужба ЦАХАЛ інформувала про те, що літаки ВПС Ізраїлю "наразі завдають ударів по цілях терористів" в анклаві. ЦАХАЛ також повідомляє про перехоплення кількох ракет, запущених із сектора Газа. Газета "Гаарец" із посиланням на палестинські джерела пише про авіаудари Ізраїлю по цілях на півдні сектору Гази, артилерійський обстріл на схід від Хан-Юніса і в Рафасі.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 160
Другие новости