Компании

все компании

ПівнГЗК "Метінвесту" оптимізував вантажопотоки в Первомайському кар'єрі для зниження собівартості

30 листопада 2023 року, 16:52
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ПівнГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", оптимізував вантажопотоки в Первомайському кар'єрі з доставки сирої руди для зниження собівартості продукції.

Згідно з інформацією комбінату в четвер, незважаючи на складні виробничі умови, гірники Первомайського кар'єру працюють за новою виробничою схемою, дають затребувану якість для виготовлення конкурентоспроможної ЗРС і знижують собівартість продукції.

Щоб забезпечити виготовлення високоякісного концентрату з нижчою собівартістю, було оптимізовано вантажопотоки з південно-східного борту завдяки створенню транспортного сполучення горизонту "мінус" 130 м і приймального колодязя дробильної фабрики №3 на горизонті "мінус" 193 м. Це дало змогу скоротити середньомісячну відстань транспортування руди на 700 м, що суттєво вплинуло на витрати дизпалива та великогабаритних шин для технологічного транспорту.

Як зазначається, руда з південно-східного напрямку відповідає затребуваним якісним показникам, що дає змогу збагачувачам виготовляти високоякісний концентрат А-1 із вмістом заліза 68%+. Його собівартість нижча порівняно з концентратом, який раніше отримували на міксі руди Першотравневого і Ганнівського кар'єрів.

"Гірничі роботи тривають і за іншими напрямками Первомайського кар'єру. Крім південно-східного, розробляються нижні горизонти на півночі та заході. Щодо західного борту, то вже розроблено проєкти з операційної ефективності, які впроваджуватимуться з 1 січня нового року і принесуть економію завдяки скороченню відстані перевезення гірничої маси та відповідної оптимізації витрат", - пояснюється у пресрелізі.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 248
Другие новости