Компании

все компании

"Укрзалізниця" за підтримки USAID завершить проєктування будівництва євроколії від держкордону Польщі до Львова

26 листопада 2023 року, 19:51

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розробить техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) проєкту "євроколії", що з'єднає станцію Мостиська на кордоні з Польщею та Скнилів (селище в передмісті Львова), повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) в п'ятницю.

Відповідний меморандум підписали віцепрем'єр із відновлення Олександр Кубраков, посол США Бріджит Брінк, від УЗ - голова правління Євген Лященко та член правління В'ячеслав Єрьомін.

Зазначається, що подальший розвиток ділянки колії шириною 1435 мм включатиме її сполучення з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі - з Києвом і сходом України.

"Шлях використовуватиметься не тільки для вантажних, а й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС", - заявив Кубраков.

Він наголосив, що одним із важливих завдань для збільшення експортної спроможності є модернізація та заміна шляхів, у разі необхідності - побудова нових.

"Підписання Меморандуму з USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом", - сказав віцепрем'єр.

Раніше голова правління УЗ Євген Лященко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що проєктування будівництва євроколії від державного кордону з Польщею до Скниліва буде завершено до кінця поточного року. За його словами, реалізація цього проєкту дасть змогу організувати сполучення євроколією зі Львова до Кракова, Праги та Відня.

Як повідомлялося, будівництво євроколії на напрямку Мостиська-Скнилів планували розпочати ще 2020 року. Також уряд 2020 року вніс цей проєкт до списку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року.

Залізнична станція "Скнилів" розташована у Львові на відстані 5,5 км від вокзалу станції "Львів", 3 км від аеропорту "Львів" та 1 км від автостанції.





Просмотров: 315
Другие новости