Компании

все компании

"Корум ДрМЗ" відвантажив противагу для шахтоуправління "ім. Героїв космосу"

22 листопада 2023 року, 15:48
"Корум Дружківський машзавод" ("Корум ДрМЗ"), що входить до машинобудівної Corum Group ("ДТЕК Енерго"), відвантажив противагу для шахтоуправління "ім. Героїв космосу", яка працюватиме в головному стовбурі шахти в парі з породним скіпом, повідомив завод у Facebook.

"Противага - це габаритна, важка металоконструкція, призначена для врівноваження кліті або скіпа у вертикальній виробці. Обладнання виконує роль контрваги, і його відсутність унеможливлює роботу всього вантажного підйому", - пояснюється в повідомленні.

Висота рами противаги - 10,8 м, вага обладнання - близько 25 тонн.

"Під час виготовлення противаги використали спеціалізоване антикорозійне покриття, удосконалили металоконструкції та компоненти. Такі модернізовані противаги для цієї шахти ми виготовляли на початку 2018 року. Середній термін експлуатації обладнання 7 років, тому заміна противаги планова", - пояснив головний інженер-конструктор "Корум ДрМЗ" Сергій Астапенков, слова якого наводяться в повідомленні.

Монтаж обладнання планується наступного року.

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні, входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

У січні-жовтні поточного року машинобудівники компанії випустили 14 прохідницьких і очисних комбайнів, а також поставили шахтарям 931 тис. запасних частин і комплектуючих. За цей період, за даними компанії, "КорумДрМЗ" виготовив 285 од. ГШО (зокрема 2 прохідницьких комбайни КПД) і 850,4 тис. запчастин і комплектуючих. Також відремонтовано 236 од. обладнання для шахт.




Просмотров: 149
Другие новости