Компании

все компании

Binance заплатить $4,3 млрд штрафу, засновник Чанпен Чжао йде у відставку

22 листопада 2023 року, 15:05
Оператор криптовалютної біржі Binance Holdings Ltd. досяг угоди з владою США, в рамках якої компанія визнала свою провину в порушенні правил боротьби з відмиванням коштів та умов американських санкцій, пише Bloomberg.

Binance заплатить штраф у розмірі $4,3 млрд, а засновник і глава компанії Чанпен Чжао піде у відставку і особисто виплатить $50 млн штрафу. Новим керівником біржі стане Річард Тен.

Водночас розслідування щодо Чжао триває, і він може отримати до 10 років в'язниці - хоча експерти вважають, що термін становитиме не більше 18 місяців, зазначає агентство.

Зокрема, Binance визнала, що не змогла запобігти здійсненню платежів угруповання ХАМАС через свою платформу. Також через неї було здійснено щонайменше 1,1 млн транзакцій на загальну суму понад $898 млн між клієнтами зі США та Ірану.

"Binance стала найбільшою криптовалютною біржею у світі частково завдяки скоєним злочинам, і зараз вона заплатить один із найбільших корпоративних штрафів в історії США", - ідеться в заяві генпрокурора Мерріка Гарланда.

"Binance проігнорувала свої юридичні зобов'язання в гонитві за прибутком, - заявила міністр фінансів США Джанет Єллен. - Така навмисна бездіяльність дозволила терористам і кіберзлочинцям отримувати гроші через її платформу".

Угода означає закінчення багаторічного розслідування щодо криптобіржі, яке проводили міністерство юстиції, міністерство фінансів і Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) США.

По материалам: Bloomberg


теги: штраф, Binance



Просмотров: 207
Другие новости