Компании

все компании

Аграрії України перевиконали посівну програму озимої пшениці

20 листопада 2023 року, 16:18
Посіяної озимої пшениці достатньо, щоб виростити її у 2,5-3 рази більше за внутрішню потребу, тож загроз продовольчій безпеці для України в майбутньому 2024 році не буде, заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі єдиного національного марафону.

"Фактично завершено посівну кампанію озимих культур. Вона складається з двох великих основних блоків. Раніше завершили сівбу олійної культури - ріпаку, а зараз завершили сівбу зернових озимих. Найбільші площі - під пшеницею та озимим ячменем", - сказав заступник міністра.

За його інформацією, аграрії відвели під пшеницю понад 4 млн га, що відповідає рівню попереднього року. З такої площі можна в середньому отримати врожай у 18-20 млн тонн. При цьому внутрішнє споживання пшениці становить 6,5 млн тонн на рік.

"Посіяних площ достатньо, щоб щонайменше у 2,5-3 рази більше виростити пшениці, ніж становить наша внутрішня потреба. У цій частині суттєвих загроз продовольчій безпеці немає", - резюмував Висоцький.

Як повідомлялося, в Україні станом на 14 листопада посіяно майже 5,7 млн га, що на 0,3 млн га (+5,6%) перевищує посіви на аналогічну дату минулого року.

Згідно з даними опитування, проведеного Мінагрополітики в серпні 2023 року, переважна більшість аграріїв не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами у 2024 році порівняно з минулим сезоном.




Просмотров: 228
Другие новости