Компании

все компании

KSG Agro отримав $1,34 млн чистого прибутку

17 листопада 2023 року, 12:44
Агрохолдинг KSG Agro в січні-вересні 2023 року отримав $1,336 млн чистого прибутку, що майже в 14 разів більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Згідно зі звітом компанії на Варшавській фондовій біржі в четвер, її EBITDA за три квартали поточного року зросла на 67% - $4,5 млн, а виручка від реалізації - на 16%, до $11,9 млн.

"Завдяки правильно обраній стратегії та вертикальній інтеграції холдингу ми в умовах ускладнення експорту спрямували значну частину рослинницької продукції на виробництво комбікормів. Нам вдалося, незважаючи на повномасштабну війну, зберегти кістяк професійного колективу, відновити зруйновані логістичні ланцюжки, оновити поголів'я свиней, забезпечити енергонезалежність свинокомплексу, а також організувати експорт, як сільгоспкультур, так і готової продукції з високою доданою вартістю - соняшникової олії - до країн Євросоюзу", - ідеться у звіті компанії.

Згідно з повідомленням на Варшавській фондовій біржі, KSG Agro успішно завершила посівну і збиральну кампанії і не очікує істотних перерв у виробничому циклі в найближчому майбутньому.

Група продовжує реалізовувати свою просту стратегію, зосередивши увагу на трьох озимих культурах, двох ярих і культивуванні у свинарстві однієї породи, - зазначили в агрохолдингу.

KSG Agro в першому півріччі 2023 року експортувала 4,2 тис. тонн зернових культур (пшениці, кукурудзи, ячменю), переважно в країни Азії та Африки. Експортні поставки здійснювалися в рамках наявного зернового коридору через порти Великої Одеси.

Збирання озимих у липні пройшло за планом, без серйозних перерв на військові дії. Урожайність ячменю склала 3 ц/га, ріпаку - 2,5 ц/га, пшениці - 5 ц/га. Крім того, агрохолдинг завершив збирання соняшнику на площі 7,3 тис. га, отримавши середню врожайність на рівні 2,4 т/га.

Водночас KSG Agro завершив сівбу озимих пшениці та ріпаку на площі 2 тис. га і 1,5 тис. га відповідно. Незважаючи на ґрунтову посуху під час осінньої посівної, посіви перебувають у доброму стані, зазначається у звіті.

Говорячи про свинарський напрямок роботи, KSG Agro повідомило про поступове скорочення поголів'я свиней на фермі в Ниві Трудовій через побоювання щодо загальної безпеки та біобезпеки стада, а також зміни в стратегії агрохолдингу, що орієнтується на скорочення чисельності стада та збільшення кількості ферм.

"Щоб знизити ризик втрати всього поголів'я свиней у разі ракетного удару або удару безпілотника, Група почала розподілити стадо по декількох локаціях. Якщо буде зачеплена одна локація, інші залишаться неушкодженими. Окремі ферми, які тепер менш перенаселені, також допоможуть краще підтримувати загальний стан здоров'я свиней і, як бонус, скоротити витрати на підтримку їхнього здоров'я", - пояснили свою тактику в агрохолдингу.

Наразі KSG Agro веде переговори щодо розширення кількості ферм, які перебувають під управлінням агрохолдингу, шляхом розвитку партнерських програм з іншими свинарями, або шляхом оренди чи купівлі додаткових ферм.

В агрохолдингу зазначили, що руйнування Каховської греблі російськими військами вплинуло на загальний обсяг постачання прісної води на території, де працює KSG Agro. Альтернативні джерела води було знайдено, але агрохолдинг вважав за доцільне інвестувати в резервні технічні рішення для попередження обмеження доступу до них.

Крім того, KSG Agro для переоснащення виробничого процесу зосередився на вирощуванні поросят для подальшого продажу іншим виробникам свиней. Для цього з 2021 року проводиться поступова заміна свиноматок європейської генетики на канадську селекцію, яка виявилася значно вищою не тільки за приплодом і масою опоросу, а й за якістю м'яса.

Більшість свиноматок із низькою продуктивністю поступово виводяться з основного стада і були продані протягом року. Тимчасове зниження загальної кількості опоросів у 2023 році було компенсовано загальним зниженням витрат на утримання свиней (завдяки скороченню поголів'я вдвічі), а також підвищенням продуктивності від свіжих свиноматок канадської генетики.

До кінця 2023 року KSG Agro планує закупити ще одну партію канадських свиноматок. Свіжа канадська генетика дасть змогу агрохолдингу виробляти високоякісних поросят, які продаватимуться саме як поросята, а не вирощуватимуться далі на підприємствах групи. Це також скоротить виробничий цикл агрохолдингу та знизить загальні ризики безпечності та біобезпеки, - резюмували в KSG Agro.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні.

Минулий рік KSG Agro через розпочату РФ повномасштабну війну завершив 2022 рік із чистим збитком $1,68 млн порівняно з $17,71 млн чистого прибутку 2021 року, його EBITDA скоротилася в 5,5 раза - до $1,79 млн, а виручка - на 47,3%, до $16,2 млн.

У першому кварталі цього року агрохолдинг отримав $1,53 млн чистого прибутку, що на 17% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Його EBITDA зросла на 23% - до $1,87 млн, а виручка - на 45%, до $5,12 млн.




Просмотров: 461
Другие новости