Компании

все компании

"Нібулон" закупить 29 сільгоспмашин CLAAS для посівної-2024

15 листопада 2023 року, 15:10
Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) підписав із німецьким виробником техніки CLAAS угоду щодо придбання 29 одиниць сільськогосподарської техніки на виставці AGRITECHNICA-2023, що проходить у Ганновері.

"Нове обладнання дасть змогу департаменту агровиробництва "Нібулона" зайти у весняно-польові роботи сезону 2024 року з новою інноваційною технікою. У компанії розраховують, що це дасть змогу в стислі строки якісно здійснювати основні технологічні операції та заощаджувати паливо й інші ресурси", - написала компанія у Facebook.

Згідно з повідомленням, CLAAS поставить "Нібулону" 10 комбайнів, 15 тракторів і 4 телескопічні навантажувачі.

Оновлення техніки відбувається в рамках проєкту реформи напряму та удосконалення технології виробництва, ініційованого агродепартаментом "Нібулона" 2023 року. Агрономічний напрямок має намір зменшити собівартість виробництва та вийти на конкурентоспроможний рівень по відношенню до інших виробників сільгосппродукції. Такий курс передбачає зменшення кількості техніки за одночасного підвищення ефективності та точності операцій.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Втрати "Нібулона" від повномасштабного військового вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей і створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.




Просмотров: 334
Другие новости