Компании

все компании

Україна отримає 25 бойових танків Leopard 1A5 від Rheinmetall

14 листопада 2023 року, 17:59
Уряд України уклав з Rheinmetall контракт на поставку систем Leopard 1, зокрема 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) і двох танків для навчання водіїв.

Як повідомили в Rheinmetall, замовлення, що фінансується Німеччиною і вартістю в кілька мільйонів євро, також включає в себе навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги. Постачання має відбутися 2024 року.

Системи Leopard 1 наразі проходять капітальний ремонт і готуються до використання на заводах Rheinmetall.

"Таким чином, Rheinmetall продовжує підтримувати Україну постійними поставками тактичних машин. Раніше було доручено поставити Україні загалом 80 бойових машин піхоти Marder. Більшість із них уже перебувають у країні, де довели свою стійкість у поточних операціях", - повідомили в компанії.

Rheinmetall також заявив, що готовий поставити ще двадцять БМП Marder, щойно отримає відповідне замовлення.

"Наприкінці 2023 - початку 2024 року Україна також прийме п'ять машин Caracal. Крім того, за дорученням урядів Нідерландів і Данії наступного року Група поставить Україні 14 танків Leopard 2A4. Крім техніки, Rheinmetall допомагає українським Збройним силам боєприпасами, дронами, медичними засобами тощо", - підкреслили в Rheinmetall.




Просмотров: 215
Другие новости