Компании

все компании

Tencent продаватиме в Китаї нові VR-шоломи Meta

13 листопада 2023 року, 19:17
Китайська Tencent, найбільший гравець на світовому ринку відеоігор, стане ексклюзивним дистриб'ютором нових, дешевших шоломів віртуальної реальності (VR) американської Meta на території КНР, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела. 

За попередньою домовленістю між компаніями Tencent почне реалізовувати шоломи наприкінці 2024 року.

Пристрої також продаватимуться за межами Китаю. Meta буде мати більшу частку у виручці від продажу самих пристроїв, Tencent - у виручці від продажу супутніх послуг та контенту, включаючи ігри та підписки на програмне забезпечення. Користувачам шоломів будуть доступні ігри та інші програми, що випускаються Tencent. 

Разом з тим, неясно, чи потрібно китайській компанії отримувати офіційний дозвіл влади на виведення цих пристроїв на ринок країни та продаж VR-контенту їхнім користувачам, оскільки діяльність у сфері віртуальної реальності в Китаї ще не регулюється жодними правилами. WSJ, однак, наголошує на ризиках для партнерів у зв'язку з посиленням регулювання ринку відеоігор та іншого цифрового контенту в країні. Угода Tencent і Meta є остаточною, її умови можуть змінитися, підкреслює газета. 

Переговори між сторонами тривали близько року. Відомо, що Meta планує використовувати в нових шоломах дешевші лінзи, ніж у своїй останній моделі - Quest 3, при цьому графічний процесор буде кращим, ніж у Quest 2. За даними джерел видання, американська компанія вивчала можливість здешевлення деяких компонентів на тлі зростання витрат.

Поки що жодні шоломи Meta офіційно не продаються в КНР. У 2009 році Пекін заблокував її соцмережу Facebook, також заблокованими залишаються її платформа Instagram та месенджер WhatsApp. При цьому компанія отримує прибутки від китайських рекламодавців.




Просмотров: 242
Другие новости