Компании

все компании

Китайський чипмейкер SMIC скоротив чистий прибуток на 80%

12 листопада 2023 року, 18:40
Найбільший китайський виробник чіпів Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) у третьому кварталі скоротив чистий прибуток на 80% відносно того ж періоду минулого року - до $94 млн, повідомляється в його звітності.

Виручка опустилася до $1,62 млрд проти $1,92 млрд роком раніше.

Опитані FactSet аналітики в середньому оцінювали прибуток компанії на рівні $184 млн. Виручка не виправдала як консенсус-прогнозу, так і очікування самої компанії, яка припускала, що вона буде перебувати в діапазоні $1,96-2 млрд.

Валова рентабельність у минулому кварталі впала до 19,8% порівняно з 38,9% за той самий період 2022 року.

Керівництво компанії заявило, що очікуване на початку цього року відновлення попиту на чипи так і не відбулося. "Ми не бачимо драйверів та імпульсів для значного зростання ринку", - сказав головний виконавчий директор SMIC Чжао Хайцзюнь.

Водночас компанія підвищила прогноз капвитрат у поточному році до приблизно $7,5 млрд, хоча раніше говорила про те, що їхній обсяг перебуватиме приблизно на торішньому рівні ($6,35 млрд).

SMIC розраховує збільшити виручку за підсумками четвертого кварталу на 1,3% у поквартальному вираженні.

Котирування акцій SMIC впали на 6,4% на торгах у Гонконзі в п'ятницю. З початку поточного року ринкова вартість компанії зросла на 31%, тоді як фондовий індекс Hang Seng за цей період втратив 12,8%.




Просмотров: 268
Другие новости