Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США піднімаються

10 листопада 2023 року, 16:59
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси підвищуються в п'ятницю після зниження ринку акцій напередодні на "яструбиних" заявах голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла.

Глава ФРС, який виступив у четвер на заході Міжнародного валютного фонду, заявив, що американський ЦБ без вагань знову підніме базову ставку, якщо вважатиме це доцільним.

Федрезерв задоволений тим, як сповільнюється інфляція в США, але ще не впевнений, що ставка досить висока для повернення темпів зростання споживчих цін до цільових 2%, сказав Пауелл під час виступу.

"Ми знаємо, що подальший прогрес на шляху до нашої мети у 2% не гарантований, - зазначив він. - Інфляція вже кілька разів показувала, що може змінювати напрямок руху".

"Несподівано яструбиний тон Пауелла контрастує з досить "голубиними" заявами, зробленими ним після нещодавнього засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC)", - говорить аналітик ActivTrades П'єр Вейре, слова якого наводить Market Watch.

"Інвесторам доведеться дочекатися чітких дій від ЦБ, а не покладатися на чутки і семантику, - зазначає експерт. - Ми чекаємо консолідації фондового ринку в низьковолатильному середовищі до публікації наступного тижня важливих статданих".

Зокрема, наступного вівторка Мінпраці США оприлюднить жовтневі дані про динаміку інфляції в країні.

У п'ятницю виступлять одразу кілька представників Федрезерву, зокрема, глави Федеральних резервних банків (ФРБ) Далласа, Атланти і Сан-Франциско Логі Логан, Рафаель Бостік і Мері Дейлі.

Вартість акцій Lions Gate Entertainment Corp. піднялася на 2,2% під час попередніх торгів у п'ятницю. Кіностудія несподівано зафіксувала прибуток без урахування разових факторів у минулому кварталі, хоча ринок очікував збитку. Крім того, Lions Gate підтвердила річні прогнози, незважаючи на негативні наслідки страйку голлівудських сценаристів і акторів.

Папери Plug Power Inc. впали в ціні на 37%. Квартальна звітність компанії, що займається розробкою систем водневих паливних елементів, виявилася істотно гіршою за прогнози ринку. Plug Power пояснила слабкі результати "безпрецедентними проблемами в ланцюжках поставок".

Акції Unity Software подешевшали на 11,9%. Чистий збиток постачальника рішень для розробки відеоігор та інших застосунків у третьому кварталі скоротився вдвічі, проте виручка компанії не виправдала прогнозів.

Значення грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:50 кв. у п'ятницю збільшилося на 0,33% і становило 4376,75 пункту. Котирування грудневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,34%, до 34061 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на грудень піднявся на 0,24%, до 15292,75 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 231
Другие новости