Компании

все компании

Зеленський ввів санкції проти найбільшого українського виробника мінеральних вод IDS

7 листопада 2023 року, 17:39
Кіпрська International Distribution Systems Limited, власник найбільшого українського виробника мінеральних вод IDS Ukraine, стала об'єктів українських санкцій: блокування активів, запобігання виведенню капіталів за кордон і заборони на збільшення статутного капіталу пов'язаних українських компаній.

Відповідний указ №739 президента України Володимира Зеленського від 7 листопада про запровадження ухвалених цього самого дня Радою національної безпеки і оборони санкцій опубліковано на сайті глави держави.

У ньому аналогічні санкції застосовано ще до восьми компаній: до чотирьох - Sogeral Foundation, Haberfield Limited, Slavisilla Holdings Limited і Dendar Investment Fund Limited (усі - Кіпр) - терміном на 10 років, тоді як до IDS Limited і чотирьох інших - терміном на два роки.

Серед останніх також Alfa Finance Holdings Limited, Erasmony Limited, Rissa Investments Limited і CTF Holdings S.A.

Більшість зазначених компаній пов'язані з Михайлом Фрідманом та іншими співвласниками так званої Альфа-Груп, про що свідчать, зокрема, дані, що розкривалися раніше в Росії, про схему взаємодії учасників керівної компанії ТОВ УК "Альфа-капітал", під контролем або значним впливом яких перебувала ця керівна компанія. У цьому переліку Петро Авен, Герман Хан, Андрій Косогов, Олексій Кузьмічов і екс-міноритарій Сенс-Банку The Mark Foundation for Cancer Research. Фрідман і його партнери раніше вже були занесені до українського санкційного списку.

Як повідомлялося, ухвалене під час війни українське законодавство дозволяє за рішенням Вищого антикорупційного суду стягувати в дохід держави активи підсанкційних осіб.




Просмотров: 516
Другие новости