Компании

все компании

KSG Agro завершив збирання соняшнику з урожайністю 24 ц/га

7 листопада 2023 року, 13:05
Господарства агрохолдингу KSG Agro завершили збиральну кампанію соняшнику на площі 7 тис. 360 га з врожайністю 24 ц/га, повідомила прес-служба агрохолдингу.

"Для нас результати збиральної кампанії позитивні - допомогли погодні умови з достатнім рівнем опадів. Ми прогнозували фінальну врожайність у проміжку 23-25 ц/га, а за фактом отримали 24 ц/га. Цьогорічна збиральна кампанія була відтермінована, оскільки частково ми використовували насіння з пізнім терміном. Окремо варто відзначити результати відділення "Апостолівське", яке вперше з моменту своєї роботи у складі холдингу, досягло високих результатів врожайності соняшнику на рівні 24,5 ц/га", - зазначив керівник рослинницького підрозділу компанії Дмитро Ємельченко, чиї слова наведені в прес-релізі.

За його інформацією, паралельно зі збиральною кампанією соняшнику господарства холдингу провели посів озимої пшениці на площі 2 тис. га і ріпаку на площі 1,5 тис. га.

"Особливістю цьогорічної посівної озимих стало те, що внаслідок погодних умов ми сіяли практично всуху. Проте отримані наприкінці жовтня сходи перебувають у задовільно-хорошому стані", - зазначив Ємельченко.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні.

Минулий рік KSG Agro через розпочату РФ повномасштабну війну завершив із чистим збитком $1,68 млн порівняно з $17,71 млн чистого прибутку 2021 року, його EBITDA скоротилася в 5,5 раза - до $1,79 млн, а виручка - на 47,3%, до $16,2 млн.

У першому кварталі 2023 року агрохолдинг отримав $1,53 млн чистого прибутку, що на 17% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Його EBITDA зросла на 23% - до $1,87 млн, а виручка - на 45%, до $5,12 млн.




Просмотров: 211
Другие новости