Компании

все компании

Екс-власника Дельта Банку оголошено в розшук

7 листопада 2023 року, 17:04
Колишнього власника Дельта Банку Миколу Лагуна, обвинуваченого у відмиванні $76,5 млн, Шевченківський районний суд Києва 30 жовтня оголосив у розшук, повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) у вівторок.

"Екс-власника АТ "Дельта Банк" М.Лагуна, який перебуває за кордоном, оголошено в розшук. Таке рішення ухвалив 30 жовтня Шевченківський районний суд м. Києва у кримінальній справі №761/8406/23, у якій М. Лагун виступає обвинувачуваним в епізоді з виведення з банку коштів на суму понад $76,5", - зазначено в повідомленні.

У ФГВФО нагадали, що збитки Дельта Банку було завдано шляхом кредитування пов'язаних компаній в Україні та подальшим перерахуванням коштів за кордон за фіктивними контрактами.

"Ці дії призвели до неплатоспроможності банку у 2015 році та нестачі коштів для розрахунку з його кредиторами при виведенні установи з ринку", - підкреслив Фонд.

Підкреслюється, що окрім вищезгаданої справи щодо виведення коштів із банку, у судах на етапі підготовчих засідань перебувають ще два господарські позови до Лагуна, як голови наглядової ради, на 22,86 млрд грн і 791,2 млн грн.

Як зазначено в повідомленні, з 6 до 10 листопада цього року суди різних інстанцій розглянуть позови як у господарських, так і кримінальних провадженнях Фонду гарантування вкладів до пов'язаних осіб і власників понад 20 банків, які причетні до нанесення збитків цим банкам або їхнім кредиторам.

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду 8 листопада продовжить розгляд скарги ФГВФО на рішення суду апеляційної інстанції за позовом до пов'язаних осіб банку "Михайлівський" на суму 742,6 млн грн.

Зазначається, що цей суд того самого дня розгляне питання раніше накладеного судом нижчої інстанції арешту на активи Костянтина Жеваго на 46 млрд грн у межах справи про відшкодування збитків, завданих банку "Фінанси та Кредит" і його кредиторам.

У середу, 8 листопада, та сама судова інстанція продовжить розгляд скарги Фонду за позовом до пов'язаних осіб "Фінростбанку" на 30 млн грн, а 9 листопада суд продовжить розгляд скарги ФГВФО до пов'язаних осіб банку "Форум" більш ніж на 1 млрд грн.




Просмотров: 213
Другие новости