Компании

все компании

"Укргазвидобування" пробурило дві високодебітні свердловини

6 листопада 2023 року, 17:44
ПАТ "Укргазвидобування" ("УГВ") пробурило дві високодебітні свердловини, розвідувальну та експлуатаційну, сумарною добовою продуктивністю 0,5 млн куб. м.

"Одна з них розвідувальна на родовищі, що нещодавно відкрилося, інша - експлуатаційна, на родовищі, якому понад 50 років", - повідомляється на сайті компанії в понеділок.

За інформацією "УГВ", місце буріння розвідувальної свердловини було визначено завдяки проведеним раніше 3D-сейсморозвідувальним дослідженням. Друга свердловина - експлуатаційна, пробурена на "старому" родовищі, яке має поклади з високим залишковим потенціалом, але характеризується ускладненою геологічною будовою.

"Результати буріння цієї свердловини дали змогу збільшити видобуток газу відносно родовища на 156 тис. куб. м, а також уточнити геологічну будову родовища та окреслити подальші плани з буріння наступних свердловин", - зазначили в "УГВ".

Обидві свердловини пробурені фахівцями філії "Укргазвидобування" - "Укрбургаз".

"Ми продовжуємо працювати як із новими, так і зі старими родовищами і бачимо, що наші підходи показують ефективність: на цих родовищах це вже не перші успішні високодебітні свердловини, які додають суттєвий плюс до загального видобутку компанії", - цитується на сайті т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олег Толмачов.

Перед компанією стоїть мета збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 1 млрд куб. м - до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році "УГВ" видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій "Укргазвидобування".




Просмотров: 230
Другие новости