Компании

все компании

Dragon Oil має намір перейти на нульове спалювання газу в Туркменії

2 листопада 2023 року, 07:24
Dragon Oil планує до 2027 року перейти на нульове спалювання газу на факелах у Туркменії, повідомила електронна газета нафтогазового комплексу країни Nebit-Gaz із посиланням на генерального директора компанії Алі Рашида Аль-Джарвана.

"Наразі ми використовуємо 70% газу, який ми видобуваємо, але через три роки сподіваємося досягти 100%-ї позначки, що зробить наш видобуток вуглеводнів екологічно безпечним для Туркменістану", - зазначив гендиректор, виступаючи в Ашгабаті на міжнародній конференції "Нафта і газ Туркменістану 2023".

Він також повідомив, що Dragon Oil нещодавно завершила 3D-сканування родовища у співпраці зі своїм партнером - державним концерном "Туркменнафта".

"Цей процес сканування дає змогу точніше визначити контури відкладень і точно розмістити точки буріння", - сказав глава Dragon Oil.

Як повідомлялося, влітку 2022 року "Туркменнафта" і Dragon Oil продовжили на 10 років УРП щодо каспійської ділянки Челекен. У рамках підписаної 2000 року УРП (термін закінчувався 2025 року) еміратська компанія розробляє на цій території нафтові родовища Джейтун і Джигалибег. За цей період компанією інвестовано в проєкт понад $8 млрд.

За час дії УРП виконано великий обсяг робіт з модернізації та розвитку інфраструктури родовищ Джейтун і Джигалибег. Загалом, це дало змогу більш ніж у 10 разів збільшити середньодобовий видобуток вуглеводнів - з 7 тис. до 80 тис. барелів. Компанія поставила за мету до 2025 року забезпечити стабільний рівень видобутку нафти в Туркменії на рівні 100 тис. барелів на добу.

Dragon Oil належить уряду Дубая (ОАЕ) через компанію Emirates National Oil Company Limited (ENOC). Диверсифікований портфель компанії охоплює розроблювані родовища в Туркменії, блоки як на суші, так і на морі в Іраку, Алжирі, Тунісі, Єгипті та Афганістані.




Просмотров: 185
Другие новости