Компании

все компании

Ukrainian Bee наростила експорт меду в ЕС майже на третину

31 жовтня 2023 року, 10:36
Українська компанія-виробник і експортер меду Ukrainian Bee (Ізяслав, Хмельницька обл.) за 9 місяців 2023 року збільшила виробництво, переробку та експорт органічного меду на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила пресслужба банку.

Водночас уточнюється, що такого результату вона досягла завдяки фінансуванню від Райффайзен Банку, залученому у 2021-2023 роках для поповнення обігових коштів і підтримки експорту в Польщу, Німеччину та Францію.

"Завдяки фінансуванню від Райфу за два роки та в умовах війни компанія збільшила площу виробничого комплексу з 4000 до 6000 м2, наростила виробничі потужності зі 100 до 120 тонн продукції на добу", - розповів генеральний директор Ukrainian Bee Станіслав Паньковський, додавши, що її експорт органічного меду до країн ЄС зріс до 400-500 тонн.

За даними компанії, Ukrainian Bee впроваджує новітні технології та міжнародні стандарти контролю якості з переробки меду на всіх етапах виробництва. Її власна пасіка на 500 бджолиних сімей і 80 тис. бджолосімей пасік, що співпрацюють з Ukrainian Bee, сертифіковані Organic Standart Україна відповідно до стандарту IACB і згідно з нормами ЄС. Ці бджоли запилюють 20-30 тис. га органічних посівних площ і природних лугів.

"Ми підтримували український агробізнес за різних умов, розуміємо специфіку цього напряму та маємо фахову експертизу (...) підтримуючи такі проєкти, ми сприяємо розвитку аграрної галузі та допомагаємо збільшити обсяги експортної виручки в країну", - зазначила заступник голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва, чиї слова наведені в пресрелізі.

Зазначається, що під час приєднання аграріїв до свого "зеленого портфеля" Райффайзен Банк зважає насамперед на перехід компанії до більш стійких дій. Серед критеріїв, за якими оцінюється можлива співпраця, - диверсифікація сільськогосподарського ландшафту різними культурами та збереження природних територій, скорочення використання пестицидів і просування альтернативних форм боротьби зі шкідниками, підтримка локального бджільництва.

Згідно з пресрелізом, Ukrainian Bee стала однією з перших серед 30 компаній, які банк відзначив власною нагородою Raif Green Leaf за вагомий внесок у розвиток "зеленої" економіки та відновлення України.

ТОВ "Юкрейніан Бі" зареєстровано 2014 року в Хмельницькій області. Спеціалізується на виробництві та переробці меду, який реалізує на внутрішньому ринку та експортує під ТМ U'BEE. Статутний фонд підприємства - 452,9 тис. грн. Згідно з даними ресурсу YouControl, засновниками є Станіслав і Неоніла Паньковські.

АТ "Райффайзен Банк" зареєстровано в Україні 1992 року і є найбільшим банком з іноземним капіталом в Україні. З жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи "Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ". Станом на 31 березня 2023 року група Райффайзен володіла 68,21% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку - 30%.




Просмотров: 209
Другие новости