Компании

все компании

Україна посіла 2-ге місце серед постачальників меду в ЄС

25 жовтня 2023 року, 15:43
Частка України в імпорті меду в ЄС у 2022 році становила 24%, що дало їй змогу вийти на друге місце серед країн-експортерів, повідомила компанія Beehive у Facebook із посиланням на дані Eurostat і Європейську федерацію пакувальників і дистриб'юторів меду (F.E.E.D.M.).

 Згідно з повідомленням, крім України, до числа країн-лідерів з поставок меду в ЄС увійшли Китай (36%), Аргентина (10%), Мексика (7%), Туреччина (4%), Куба і В'єтнам (по 3%). За попередніми прогнозами Beehive, загальна кількість експортованого з України меду 2023 року буде на 5-10% більшою, ніж 2022 року. 

 "Можна відзначити, що Україна тримає свої позиції на ринку і має всі шанси збільшити кількість експорту, забираючи частку ринку в інших великих гравців", - резюмували в компанії. Як повідомлялося, інвестиційний холдинг EFI Group ("Ефективні інвестиції") почав реалізовувати вироблений одним із його підприємств український мед під ТМ Beehive у супермаркетах Великої Британії. 

 Зареєстровані 2013 року виробничі потужності ТОВ "Біхайв" площею 5 тис. кв. м розташовані в Черкаській області. Щодобовий обсяг випуску готової продукції - 40 тонн. Потужності компанії розраховані на випуск понад 10 тис. тонн меду на рік.

 На виробництві працюють дві лінії: розлив у бочки та фасування у скляну тару різного об'єму для роздрібної торгівлі. Виробництво меду відповідає міжнародним стандартам Organic Standart, FDA, IFS Food, FSSC 22000, Halal. Група компаній "Ефективні інвестиції" заснована 2007 року, займається реалізацією бізнес-проектів в Україні. 

Діє в різних сферах економіки: сільському господарстві, целюлозній промисловості, будівництві, газовій промисловості, енергетиці, креативній індустрії, машинобудуванні та вугільній промисловості.

теги: ЄС, мед



Просмотров: 243
Другие новости