Компании

все компании

Україна експортуватиме м'ясо птиці до Кувейту

25 жовтня 2023 року, 17:25
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) у співпраці з Міністерством закордонних справ відкрили для українських виробників м'яса птиці та продуктів із нього новий ринок збуту в Кувейті, повідомила прес-служба відомства. 

 Згідно з повідомленням, відповідну форму міжнародного сертифіката оприлюднено на офіційному веб-порталі Держпродспоживслужби в рубриці "Міжнародне співробітництво", у розділі "Ветеринарія та безпека", у підрозділі "Сертифікати на експорт з України", а також у розділі "Вимоги країн світу". 

 Держпродспоживслужба наголосила, що відповідальність за безпечність харчових продуктів та їхню відповідність вимогам країни призначення несе підприємство - оператор ринку, а держнагляд і контроль є функцією та компетенцією Держпродспоживслужби. 

 Першим кроком для експорту харчових продуктів є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужностей, пояснили у відомстві. Як повідомлялося, для української тваринницької продукції 2023 року вже відкрито ринки Азербайджану та Північної Македонії.




Просмотров: 187
Другие новости