Компании

все компании

МЗС України засудило атаки ХАМАС, підтримує Ізраїль і реалізацію "принципу двох держав"

17 жовтня 2023 року, 15:57
Міністерство закордонних справ України підтверджує рішуче засудження терористичних ракетних обстрілів і нападів озброєних угруповань ХАМАС проти населення Ізраїлю, внаслідок яких уже загинули й були поранені кілька тисяч осіб, серед яких громадяни України, ідеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства щодо ситуації на Близькому Сході, оприлюдненій у вівторок.

"Вважаємо категорично неприйнятними навмисно спрямовані з боку ХАМАС проти цивільного населення акти насильства, зокрема жорстокі вбивства та взяття заручників. Винні у скоєнні цих злочинів мають бути притягнуті до найсуворішої відповідальності. Ми непохитно підтримуємо Ізраїль у його праві на захист і зусилля для протидії терористичним актам", - заявляють в українському МЗС.

Водночас у відомстві назвали критично важливим, "щоб протистояння, яке триває, надалі не призводило до зростання кількості жертв серед мирного населення по обидва боки конфлікту як в Ізраїлі, так і в Палестині", і заявили про подальшу підтримку "принципу двох держав" і дипломатичного шляху врегулювання конфлікту.

"Вважаємо, що Близькосхідний мирний процес залишається основою всіх зусиль, спрямованих на відновлення регіональної стабільності та безпеки. Україна послідовно підтримує реалізацію принципу двох держав, Ізраїлю та Палестини, що житимуть поруч у мирі та безпеці, і виступає за врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за допомогою політико-дипломатичних засобів", - ідеться в заяві.

"Ми впевнені, що справедливий, всеосяжний і стійкий мир на Близькому Сході може бути реалізований у рамках беззастережного виконання сторонами відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН та інших міжнародних домовленостей", - резюмували у МЗС України.




Просмотров: 206
Другие новости