Компании

все компании

Албанія дозволила імпорт українських молочних продуктів

17 жовтня 2023 року, 17:24
Міністерство сільського господарства та розвитку Албанії затвердило форму міжнародного ветеринарного сертифіката, який Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготувала у співпраці з Міністерством закордонних справ для експорту молочних продуктів, що пройшли термічну обробку, повідомила прес-служба Держпродспоживслужби.

Згідно з повідомленням, наразі експортувати в Албанію можна продукти трьох видів: птицю, м'ясні напівфабрикати та молочні продукти для харчування, що пройшли термічну обробку.

На офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби опубліковано форму міжнародного сертифіката для експорту українських молочних продуктів.

Крім того, відомство нагадало, що для експорту харчових продуктів оператор ринку має подати запит на позаплановий ветеринарний контроль, що проводиться згідно з вимогами країни призначення, до головних управлінь Держпродспоживслужби в регіонах і Києві, а також до її міжрегіональних філій на державному кордоні, через які експортуватимуться продукти.

До звернення оператора ринку необхідно додати копії зовнішньоекономічного договору/контракту; документів, що засвідчують наявність спеціальних вимог, встановлених компетентним органом країни призначення вантажу (за наявності); документів, що засвідчують характеристики вантажу харчових продуктів і транспортного засобу (за наявності - інвойс, CMR, товарно-транспортна специфікація харчового продукту).

Відповідний територіальний орган видає міжнародний сертифікат у робочий день після отримання звернення оператора ринку.




Просмотров: 252
Другие новости