Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

13 жовтня 2023 року, 13:38
Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,16%, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

Опубліковані напередодні дані міністерства праці США показали збереження інфляції в країні у вересні на рівні попереднього місяця - 3,7% у річному вираженні. Експерти переважно очікували її ослаблення до 3,6%.

Водночас базова інфляція (індекс Core CPI) сповільнилася до 4,1% у річному вираженні порівняно з 4,3% місяцем раніше.

Звіт Мінпраці щодо інфляції був "злегка розчаровуючим", але не "травматичним", зазначає аналітик Axioma Крістоф Шон, слова якого наводить Market Watch.

Інфляція, можливо, триматиметься вищою, ніж хотілося б, перш ніж продовжить послаблюватися, каже експерт.

"Тим не менш, ми, як і раніше, на шляху, який призведе до уповільнення темпів зростання споживчих цін до 2% у наступні 12 місяців", - зазначив Шон.

Президент Федерального резервного банку Бостона Сьюзен Коллінз заявила в четвер, що зростання прибутковості довгострокових американських держоблігацій останнім часом може послабити необхідність подальшого підвищення базової процентної ставки Федрезервом.

"Важливим є те, що зростання ставок US Treasuries означає загальне посилення фінансових умов. Якщо тенденція продовжиться, вона, ймовірно, знизить необхідність у подальшому посиленні грошово-кредитної політики в найближчій перспективі", - зазначила Коллінз.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, ймовірність її підвищення американським ЦБ на засіданні 31 жовтня - 1 листопада ринок оцінює лише в 12%, зазначає Market Watch. Шанси на підйом ставки в грудні становлять 30%, за даними CME FedWatch.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв у п'ятницю торгується на рівні $1,0544 порівняно з $1,0531 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта підвищився до $1,2194 порівняно з $1,2174 напередодні.

Вартість американської валюти щодо ієни опустилася до 149,7 ієни проти 149,81 ієни за підсумками сесії в четвер.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,3054 юаня проти 7,3029 юаня напередодні.




Просмотров: 149
Другие новости