Компании

все компании

ОГХК відновило відвантаження титанової сировини з ІГЗК на європейський ринок

8 жовтня 2023 року, 13:45
ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), відновило відвантаження титанової сировини - ільменіту - з Іршанської філії на європейський ринок.

Згідно з прес-релізом ФДМ, у жовтні ОГХК розпочало відвантаження ільменітового концентрату з ІГЗК до Чехії. Згідно з контрактом, до кінця 2023 р. компанія має поставити на європейський ринок 30 тис. тонн готової продукції. Замовником виступає компанія з виробництва пігменту титану TiO2, широко використовуваного для потреб різних галузей промисловості у виробництві споживчих товарів.

Водночас пояснюється, що це перші відвантаження ільменіту з Іршанської філії 2023 року. Через воєнний стан, зруйновану логістику та постійні обстріли протягом 2022 року накопичена за попередні періоди продукція майже понад рік зберігалася на складах підприємства, і це було перешкодою для відновлення видобутку нової руди.

Одне з основних завдань, яке Фонд держмайна поставив перед оновленим складом правління ОГХК, - налагодження експорту та розширення географії контрактів за прямими поставками. До кінця року наша компанія планує відвантажити на європейський та американський ринки ще близько 105 тис. тонн ільменітового концентрату", - зазначає перший заступник голови правління ОГХК Єгор Перелигін, якого цитує пресслужба.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структур Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, а після - на ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, а конкурс двічі зривався.

ОГХК раніше реалізовувала продукцію більш ніж у 30 країн світу і була одним з найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Компанія видобуває титанову руду.




Просмотров: 269
Другие новости