Компании

все компании

Майже 40% медзакладів відчувають брак фахівців - дослідження

7 жовтня 2023 року, 16:15
Нині 39% українських медзакладів відчувають брак фахівців, особливо гострий дефіцит на деокупованих територіях.

Такого висновку дійшли експерти гуманітарного агентства Zdorovi за підсумками чергової хвилі щоквартального дослідження стану медицини в Україні "Барометр".

"Особливо відчутна нестача кадрів виявилася на деокупованих територіях, оскільки спостерігається низький відсоток повернення фахівців на свої робочі місця", - повідомляють у прес-релізі агентства.
Водночас, згідно з прес-релізом агентства, приблизно в 47% медзакладів кількість персоналу порівняно з довоєнним періодом не змінилася.
Дослідники зазначають, що 76% медзакладів працюють в умовах часткового дефіциту ресурсів, а 11% визначають рівень дефіциту критичним.

При цьому значний вплив роботи гуманітарних організацій на рівень забезпечення медзакладів відзначили понад 60% респондентів.
Водночас, згідно з опитуванням, 69% респондентів оцінили рівень підготовки медиків до роботи в умовах складної безпекової ситуації, як середній, 20% опитаних назвали свій рівень низьким, 45% учасників опитування визначили критичну потребу в засобах особистого захисту та спеціальному обладнанні для роботи в умовах катастрофи.

"Конкретизуючи матеріальні потреби в засобах особистого захисту та спеціальному обладнанні, респонденти найчастіше зазначали індивідуальні протихімічні пакети, протигази, костюми хімзахисту, спецтранспорт, кисневі станції, генератори, габіони, бронежилети, каски, обладнання для бомбосховищ. 73% респондентів зацікавлені в проходженні тренінгів з медицини катастроф", - наголошується в прес-релізі.

У новій хвилі дослідження "Барометр" узяли участь 180 представників медичних закладів і департаментів охорони здоров'я з різних областей України, зокрема прифронтових і деокупованих територій.

Zdorovi співпрацює з міжнародними партнерами, серед яких "ICAP Єднання", RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Нідерландська рада біженців та інші благодійні фонди й організації.




Просмотров: 236
Другие новости