Компании

все компании

Клименко обговорив із Петером Вагнером розмінування в Україні

5 жовтня 2023 року, 10:11
Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час зустрічі з керівником Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером обговорив питання розмінування в Україні, повідомляє прес-служба МВС.

"Те, що європейська делегація вкотре прийшла до нас свідчить про великий рівень довіри до Міністерства внутрішніх справ України. Я хотів би подякувати Європейському Союзу за всю допомогу, надану нашій країні за ці 19 місяців повномасштабного вторгнення", - сказав Клименко під час зустрічі.

Повідомляється, що 4 жовтня до МВС прибула делегація Служби зовнішньополітичних інструментів на чолі з директором Петером Вагнером для обговорення питання розмінування та подальшої підтримки України. Також у засіданні взяв участь голова Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України Рольф Холмбо.

Клименко подякував Європейському Союзу за допомогу, надану Україні за 19 місяців повномасштабного вторгнення (РФ - ІФ-У).

"Ця підтримка надає нам сили і сили протистояти сильному ворогу і оперативно вирішувати ті проблеми, які виникли у нас через війну. Ми постійно звіряємо наш годинник щодо співпраці для максимального результату", - зазначив він.

Своєю чергою Вагнер зазначив, що Україна й надалі отримуватиме необхідну допомогу, зокрема й у питанні розмінування.

За словами очільника українського МВС, щільність замінування російськими окупантами українських регіонів різниться і залежить від періоду окупації населених пунктів, оскільки чим довше там були російські війська, тим складніше їх розмінувати.

За його словами, територія Харківщини, зокрема, в Ізюмі, потребує ґрунтовної роботи з розмінування. "Російська армія боялася наступу ЗСУ, тому мінування було хаотичним і не системним. В Ізюмі ми зіткнулися з великою кількістю боєприпасів. Поки що територія навколо Ізюма замінована. І донині ворог продовжує атакувати Ізюмський район, а це зі свого боку не дає змоги підрозділам ДСНС виконувати функції з розмінування в повному обсязі", - наголосив Клименко.

Він розповів, що основним органом протимінної діяльності є Міноборони, яке здійснює бойове розмінування безпосередньо в районі бойових дій. А після війни цим займеться МВС.

"Наші міжнародні партнери чудово розуміють, що без інновацій та співпраці ми будемо ще довго розміновувати наші території. Для цього ми маємо розробити план на 5-10 років розмінування, щоб розуміти кількість потрібної техніки та фахівців. Найбільша проблема - це очищення полів і водних акваторій", - заявив Клименко.

Вагнер, зі свого боку, зазначив, що ЄС разом із партнерами працюють над стратегією, щоб ще ефективніше допомагати Україні в питанні розмінування.

"Ми додали до списку нашої діяльності закупівлю та постачання необхідного обладнання для України. І ми прагнемо здійснювати це в чіткій відповідності з вашими потребами щодо розмінування. Тому наші колеги постійно мають перебувати в контакті, щоб оперативно знати про потреби України. Ми чудово розуміємо, наскільки ці рішення складні, тому що ми хочемо надати вам більш якісне обладнання. Для цього ми докладаємо максимальних зусиль", - сказав Вагнер.




Просмотров: 162
Другие новости