Компании

все компании

Закарпатська ОДА має намір закупити 30 шкільних автобусів на 90 млн грн

2 жовтня 2023 року, 17:21
Закарпатська облдержадміністрація (ОДА) має намір закупити 30 нових шкільних автобусів на очікувану суму 90,302 млн грн, зокрема чотири - з двома місцями для школярів з обмеженою можливістю пересування.

Згідно з інформацією в Prozorro, термін поставки автобусів - до 20 грудня 2023 року, випуску - не раніше 2022-го.

Як повідомлялося, область уже двічі робила спробу закупити шкільні автобуси, проте змінювала наміри щодо закупівлі автобусів із місцями для маломобільних школярів.

Спочатку планувалася закупівля до початку навчального року 29 стандартних шкільних автобусів за 87 млн грн, і з чотирьох пропозицій найкраща була в компанії "Трак Бас" з автобусами Ataman за 86,42 млн грн. Однак 30 червня замовник скасував торги "у зв'язку зі зміною потреби в їхній кількості та змінами в частині співфінансування за рахунок місцевих бюджетів".

У повторному тендері, оголошеному 7 вересня вже на 90,13 млн грн, планували закупівлю 30 автобусів, але зокрема двох - із двома місцями для маломобільних школярів. Термін поставки - до 20 грудня поточного року.

Пропозиції надійшли від двох дилерів заводу "Черкаський автобус", які пропонували автобуси Ataman, найкраща цінова пропозиція була у компанії "Трак Бас" - 89,799 млн грн.

Однак 21 вересня замовник скасував запит ціни пропозицій "у зв'язку зі зміною в потребі кількості товару відповідно до техспецифікації".

Як повідомлялося, субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів у 2023 році становила 1 млрд грн, зокрема обласному бюджету Закарпатської області виділено 66,08 млн грн.

Автобуси в поточному році закуповують за процедурою запиту ціни пропозицій, що дає змогу їх придбання в електронному каталозі Prozorro Market.

Обов'язкова вимога - локалізація виробництва автобусів в Україні (у поточному році - 15%).

В Україні автобуси в модифікації шкільний випускають АТ "Черкаський автобус", Чернігівський автозавод корпорації "Еталон". Також на торгах пропонуються автобуси ЗАЗ Запорізького автозаводу корпорації "УкрАВТО".




Просмотров: 333
Другие новости