Компании

все компании

"Нібулон" домовився про реструктуризацію кредиту з ОТП Банком

2 жовтня 2023 року, 13:57
Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) домовився про реструктуризацію кредитного договору з OTP Bank, повідомила пресслужба зернотрейдера у Facebook.

"Ми вдячні банку за швидкість ухвалення рішення і конструктивний підхід у вирішенні питання реструктуризації фінансових зобов'язань компанії в такі непрості для української економіки часи", - сказала фінансовий директор зернотрейдера Iryna Levkivska.

При цьому в "Нібулоні" зазначили, що долучення ще одного банку з іноземним капіталом до запропонованих умов реструктуризації ще раз підкреслює довіру іноземних фінансових установ до компанії та українського бізнесу загалом.

Як повідомлялося, раніше "Нібулон" домовився з "Кредобанком" про реструктуризацію умов кредитного договору, який було подовжено на шість років із пільговою відсотковою ставкою та відстрочкою погашення основного боргу. Аналогічного договору про пролонгацію кредиту на 6 років досягнуто з Creditwest Bank Ukraine (АТ Вест Файненс Енд кредит Банк). Договір про довгострокову реструктуризацію фінансових зобов'язань підписано з АБ "Укргазбанк".

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Втрати "Нібулона" від повномасштабного військового вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей і створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.




Просмотров: 274
Другие новости