Компании

все компании

ПівнГЗК удосконалив виробництво окатишів

30 вересня 2023 року, 09:23
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ПівнГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", модернізував виробництво окатишів, що дало змогу підвищити їхню якість шляхом збільшення частки заліза в продукті.

Згідно з інформацією компанії в понеділок, у цеху виробництва окатишів №2 Північного ГЗК реалізували модернізаційний проєкт на випалювальній машині ЛУРГИ 552В.

При цьому уточнюється, що завдяки впровадженню інновації, фахівцям вдалося налагодити випуск однорідних окатишів із вмістом заліза 65% і більше. Це відкрило перед підприємством перспективи утримання конкурентних позицій на європейському ринку залізорудної сировини (ЗРС).

Прес-служба зазначає, що до початку повномасштабної війни ПівнГЗК був значною мірою орієнтований на забезпечення залізорудною сировиною українських метпідприємств групи "Метінвест". Але з тимчасовою втратою контролю над маріупольськими заводами і блокуванням чорноморських портів комбінат змушений був шукати альтернативні ринки збуту товарної продукції. Перспективу становили меткомбінати Європи. Технологи Північного ГЗК застосували операційні поліпшення в технологічному ланцюзі виготовлення концентрату і окатишів, щоб ЗРС Північного ГЗК відповідала вимогам європейських металургів.

Для підвищення якості виготовлення продукції на випалювальній машині ЛУРГИ 552В був проведений масштабний ремонт з модернізацією грохота сирих окатишів. Спеціальна конструкція обладнання унеможливила потрапляння в випалювальну машину екземплярів продукції, більших за стандарт. Завдяки цьому на виході підвищилася якість неофлюсованих окатишів.

Виготовлені з преміум-концентрату марки А1, вони мають потрібний діаметр у межах від 10 до 18 мм і вміст заліза 65+%, що відповідає вимогам європейських споживачів. Крім того, модернізація обладнання дає змогу підприємству знизити витрати на природний газ, електроенергію, а також скоротити обсяги використання концентрату на виготовлення окатишів за рахунок зменшення кількості відсіву.

Як пояснив генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков, фахівці підприємства працювали над удосконаленням технологічного процесу виготовлення окатишів з 2019 року. Проводили заходи з операційних поліпшень для зниження витрат природного газу протягом 2021-2022 років, на початку 2023 року було реалізовано перший етап модернізації автоматичної системи управлінням технологічним процесом (АСУТП).

"Також підвищенню якості окатишів сприяло й налагодження на рудо-збагачувальній фабриці (РЗФ) №1 техпроцесу виробництва концентрату із вмістом заліза 68%. Усе це дало змогу, незважаючи на війну, переорієнтувати наше виробництво для європейського ринку, забезпечивши колектив комбінату роботою в цей неспокійний час. Наразі залізорудну сировину, виготовлену на СєГЗК, замовляють металурги Словаччини, Польщі, Румунії та Сербії", - констатував топ-менеджер, якого цитує прес-служба.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 276
Другие новости