Компании

все компании

Northvolt вкладе $5 млрд у I чергу заводу в Канаді

30 вересня 2023 року, 17:31
Шведський виробник електромобільних акумуляторів Northvolt вкладе $5 млрд у будівництво першої черги заводу Northvolt Six у канадській провінції Квебек, говориться в прес-релізі компанії.

Підприємство поблизу Монреаля стане першим виробничим майданчиком Northvolt за межами Європи і першим заводом повного циклу з випуску акумуляторів у Канаді. Воно зможе випускати літій-іонні комірки загальною ємністю до 60 ГВт.год на рік, чого достатньо для 1 млн електромобілів.

Початок будівництва першої черги потужністю 30 ГВт.год на рік заплановано на осінь 2023 року, запуск - на 2026 рік. Також буде побудовано потужності з випуску катодів і вторинної переробки акумуляторів.

Очікується, що перша черга заводу потребуватиме створення до 3 тис. робочих місць. Інвестиції в її будівництво стануть найбільшим приватним капіталовкладенням в історії Квебека.

Водночас влада Канади і Квебека зобов'язалася надати фінансування для проєкту в розмірі до 2,7 млрд канадських доларів ($2 млрд) і пільги в розмірі до 4,6 млрд доларів, повідомляється на сайті канадського прем'єр-міністра.




Просмотров: 291
Другие новости