Компании

все компании

Укргазвидобування збільшило видобуток газу на 0,5 млн куб. м на добу

28 вересня 2023 року, 13:19
АТ "Укргазвидобування" запустило ще п'ять свердловин із добовим приростом видобутку 0,5 млн куб. м природного газу, повідомила пресслужба компанії.

За її даними, чотири з п'яти свердловин пробурено на "старих" родовищах 45-55 років. Ще одна - на новому родовищі: вперше газ із неї надійшов до газотранспортної системи України поточного місяця.

"Щоб досягти наших цілей з нарощування видобутку, ми комбінуємо: використовуємо сучасні технології для відкриття нових покладів на вже виснажених родовищах і збільшуємо інвестиції в дослідження та освоєння нових ділянок", - зазначив глава УГВ Олег Толмачов.

Такий підхід на одному зі старих родовищ за останні два роки дозволив збільшити добовий видобуток газу на 35%, а на іншому - майже на 50%.

"Решта родовищ, завдяки використанню сучасних технологій, отримали нове життя - демонструють стабілізацію показників і можливість потенційного приросту видобутку", - уточнили в компанії.

Як повідомлялося, з початку року "УГВ" ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом 5,3 млн куб. м.

Перед компанією стоїть мета збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 1 млрд куб. м - до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році "УГВ" видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій "Укргазвидобування".




Просмотров: 241
Другие новости