Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США підвищуються

27 вересня 2023 року, 22:46
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси підвищуються після достатнього сильного зниження ринку за підсумками торгів у вівторок, яке було спричинене зростанням прибутковості держоблігацій США до максимуму за 16 років, пише Trading Economics.

Прибутковість десятирічних держбондів у середу опустилася нижче 4,51% річних. Напередодні вона досягала 4,57%, рекордної позначки з 2007 року, на тлі "яструбиних" коментарів Федеральної резервної системи та активного розміщення держборгу. Багато хто в керівництві Федрезерву останніми днями заявив, що ФРС, найімовірніше, доведеться знову підвищити відсоткові ставки й утримувати їх на високому рівні протягом тривалого часу.

Аналітики Волл-стріт у середньому очікують, що S&P 500 зросте на 19% у найближчі 12 місяців, згідно з результатами дослідження FactSet. Такий підйом означатиме, що індекс вперше в історії перевищить позначку в 5 тис. пунктів, зазначає MarketWatch.

Оптимістичні очікування ґрунтуються на прогнозі прибутку американських компаній. Експерти припускають, що 2024 року прибуток компаній, що входять до розрахунку S&P 500, збільшиться в середньому на 12,2%.

Акції великих технологічних компаній дорожчають під час попередніх торгів, зокрема Apple Inc. - на 0,5%, Microsoft Corp. - на 0,4%, Nvidia Corp. - на 0,7% і Tesla - на 0,45%.

Котирування паперів Cleveland-Cliffs зростають на 1,4% після того, як компанія оголосила про підвищення з середи базових цін на гарячекатану і холоднокатану сталеву продукцію.

Ціна акцій Amazon.com Inc. підвищується менш ніж на 0,1% після падіння на 4% за підсумками попередньої сесії на новині про те, що Федеральна торгова комісія США подала антимонопольний позов проти інтернет-рітейлера.

Вартість Hasbro Inc. і Mattel Inc. піднімається на 2% і 2,5% відповідно після того, як аналітики Morgan Stanley надали рекомендацію "вище ринку" акціям цих виробників іграшок.

Папери Paramount Global дорожчають на 0,8% на новині про те, що Гільдія сценаристів Америки оголосила про завершення страйку, що тривав майже п'ять місяців. З цієї ж причини ціна акцій Netflix Inc. і Walt Disney зросла на 0,7% і 0,3% відповідно.

Оператор найбільшої в США мережі клубних магазинів-складів Costco Wholesale у четвертому фінансовому кварталі, який завершився 3 вересня, збільшив чистий прибуток на 16% і виручку - на 9,5%, при цьому обидва показники виявилися кращими за очікування аналітиків. Однак акції компанії знижуються в ціні на 1,6%.

Котирування грудневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:04 кв. збільшилися на 0,4% і становили 4330,5 пункту, на індекс Dow Jones - на 0,3%, до 33974 пунктів. Ціна ф'ючерсних контрактів на індекс Nasdaq 100 підвищилася на 0,3% - до 14761,75 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 326
Другие новости