Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта

26 вересня 2023 року, 11:42
Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок, трейдери оцінюють перспективи процентних ставок.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,05%, ширший WSJ Dollar Index - 0,16%. При цьому перший індикатор близький до максимальних значень за десять місяців, зазначає Trading Economics.

Минулої середи Федеральна резервна система (ФРС) залишила базову процентну ставку на найвищому рівні за 22 роки - 5,25-5,5% річних - і дала зрозуміти, що цього року розраховує підвищити її ще раз.

Відсоткові ставки залишаться високими і наступного року, заявив глава Федерального резервного банку Чикаго Остан Гулсбі, виступаючи на CNBC у понеділок. "Це (збереження високих ставок - ІФ-У) буде трохи довше, ніж припускали ринки", - зазначив він.

Увагу трейдерів цього тижня також спрямовано на остаточні дані про ВВП США за другий квартал і звіт про доходи та витрати американців за серпень, що містить динаміку ключового показника інфляції (індекс PCE), відстежуваного ФРС.

Курс євро до долара за даними на 8:21 кв становить $1,0583 порівняно з $1,0593 на закриття ринку в понеділок, коли європейська валюта завершила торги на рівні нижче $1,06 уперше із середини березня.

Глава Банку Франції, член керівництва Європейського центрального банку (ЄЦБ) Франсуа Віллеруа де Гало напередодні заявив, що європейський регулятор не повинен перевіряти економіку єврозони на міцність. Замість цього ЄЦБ краще зосередитися на утриманні ключових процентних ставок на високому рівні, вважає де Гало.

"Перевірка на міцність доти, доки щось не зламається, не є розумним способом калібрування монетарної політики, - сказав він під час виступу в Парижі. - Тепер нам краще сфокусуватися на сталості грошово-кредитного курсу замість регулярних підвищень".

Цього тижня будуть оприлюднені попередні дані щодо інфляції в Німеччині, Франції та єврозоні загалом за вересень. Динаміка зростання споживчих цін, ймовірно, визначить, наскільки довго ЄЦБ утримуватиме ставки на поточних рівнях, зазначають експерти.

За підсумками вересневого засідання європейський регулятор дав зрозуміти, що, можливо, завершив нинішній цикл підйому ставок.

Курс фунта до долара становить $1,2179 порівняно з $1,2210 за підсумками попередньої сесії.

Американська валюта в парі з ієною торгується на рівні 149,09 ієни проти 148,88 ієни в понеділок. Під час сесії ієна досягла мінімуму за 11 місяців.

При цьому в парі з юанем вартість долара опустилася до 7,3102 юаня проти 7,3118 юаня на закриття попередніх торгів.




Просмотров: 160
Другие новости