Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються в понеділок

25 вересня 2023 року, 17:56
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси знижуються в понеділок на тлі невеликої кількості важливих новин.

Котирування акцій, як і раніше, перебувають під тиском з боку зростаючої прибутковості американських держоблігацій. Так, прибутковість десятирічних US Treasuries додає 65 базисних пунктів і становить 4,505%.

Фахівці зі стратегії Bank of America, чию думку наводить MarketWatch, вважають, що десятирічні папери продовжать нарощувати прибутковість. Минулого четверга вона оновила максимум з жовтня 2007 року після засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке завершилося днем раніше, за підсумками якого регулятор залишив базову відсоткову ставку на найвищому рівні за 22 роки - 5,25-5,5% річних - і дав зрозуміти, що цього року розраховує підвищити її ще раз.

Ринок також стежить за розвитком подій навколо страйку голлівудських сценаристів. Напередодні стало відомо, що їхня профспілка досягла попередньої угоди з Альянсом виробників кіно- і телефільмів (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), яка дасть змогу покласти край акції протесту, яка триває з початку травня.

У цьому світлі на попередніх торгах дорожчають акції медіакомпаній Paramount Global і Netflix Inc. - на 1,3% і 1% відповідно.

Ціна паперів Amazon.com Inc. підвищується на 0,5% після новин про те, що цей онлайн-рітейлер інвестує до $4 млрд у розробника рішень у сфері штучного інтелекту (ШІ) Anthropic і отримає міноритарну частку в ньому.

Тим часом Apple Inc. планує збільшити виробництво в Індії в найближчі 4-5 років більш ніж уп'ятеро - приблизно до $40 млрд, пише Press Trust of India з посиланням на джерела. Котирування акцій виробника iPhone зростають на 0,1%.

Капіталізація Ford Motor, навпаки, знижується на 0,2%, хоча цей автовиробник уникнув страйку на своєму підприємстві. Канадська профспілка працівників автомобільної промисловості Unifor у неділю затвердила нову трудову угоду з гігантом автопрому.

Ринкова вартість найбільшої у світі служби експрес-доставки United Parcel Service також скорочується на 0,2%, незважаючи на розробку нею програмного забезпечення на основі ШІ, яке допомагає запобігти крадіжкам посилок під час доставки за відсутності одержувача.

Акції Alcoa втрачають у ціні 1,6% після повідомлення цього виробника алюмінію, що Вільям Оплінгер обраний його президентом і головним виконавчим директором. Він змінить нинішнього главу Alcoa Роя Гарві, який виступатиме в ролі стратегічного радника CEO до 31 грудня.

Котирування грудневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:47 кв. опустилися на 0,26% і становили 4349,50 пункту, на індекс Dow Jones - на 0,2%, до 34163 пунктів. Ціна контрактів на індекс Nasdaq 100 зменшилася на 0,21% - до 14839 пунктів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 302
Другие новости