Компании

все компании

30 компаній, що впроваджують екологічні проєкти, отримають нагороду Raif Green Leaf

22 вересня 2023 року, 12:05
Портфель «зелених» проєктів Райфу складає 1,5 млрд грн.
Райффайзен Банк започаткував нагороду Raif Green Leaf для своїх корпоративних клієнтів, що реалізують «зелені» проєкти зі значною екологічною складовою.

Банк планує нагородити перших 30 клієнтів, які запроваджують та поширюють інноваційні технології для скорочення викидів, переробки відходів, підвищення ресурсоефективності та енергоефективності, сприяють розвитку циркулярної економіки та «зеленої» енергетики для сталого майбутнього України.

«Портфель «зелених» проєктів Райфу складає 1,5 млрд грн. Банк запровадив власну політику в сфері сталого розвитку (ESG) і активно підтримує проєкти, що мають позитивний соціальний та екологічний вплив. При наданні кредитування корпоративним клієнтам Райф категоризує та верифікує екологічні проєкти», – розповіла заступниця голови правління Райффайзен Банку Лариса Бондарєва.

За її словами, до пулу «зелених» інвестицій банку входять проєкти із будівництва біогазових заводів, переробки сільськогосподарських відходів, будівництва сонячних електростанцій. Банк профінансував проєкти з біорізноманіття, підтримує органічне виробництво тощо.

«Ми нарощуємо наші «зелені» інвестиції, й згідно довгострокової стратегії до 2025 року Райф планує стати одним із найбільших «зелених» банків в Україні. Завдяки партнерству з нашими клієнтами, ми сприяємо скороченню викидів в атмосферу парникових газів. У 2023 році банк активно продовжує укладати «зелені» угоди в напрямах відновлювальної енергетики, фінансування придбання електротранспорту та розбудови відповідної інфраструктури. У фокусі всі сегменту бізнесу», – розповіла Олена Михайличенко, начальниця управління екологічної, соціальної та корпоративної відповідальності Райффайзен Банку.

Вона підкреслила, що українські бізнеси впроваджують масштабні та технологічно складні «зелені» проєкти навіть під час війни. «Зараз ми розглядаємо перелік проєктів, спрямованих на «зелену» відбудову економіки. Важливо, аби при відбудові інфраструктурних та виробничих об’єктів одразу застосовувалися екологічні інновації», – сказала Олена Михайличенко.
***
АТ «Райффайзен Банк» зареєстровано 27 березня 1992 року, із жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 30 червня 2023 року Група Райффайзен володіла 68,21% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%.

Широкий перелік банківських послуг надається 2,9 млн клієнтам Райффайзен Банку через мережу із близько 300 відділень по всій Україні, а також через застосунки Raiffeisen Online і Raiffeisen Business Online та інші дистанційні канали у режимі 24/7.




Просмотров: 212
Другие новости