Компании

все компании

Міносвіти закликає батьків вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи

21 вересня 2023 року, 22:41
Міністерство освіти і науки закликає батьків не нехтувати плановими щепленнями та вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи.

"Через карантинні обмеження під час пандемії COVID-19, повномасштабну війну, евакуацію тисячі українських дітей пропустили щеплення проти кору, паротиту та краснухи відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень. Це може стати додатковою причиною ймовірного виникнення спалаху кору. Саме тому Міністерство охорони здоров'я ініціювало проведення "наздоганяючої" вакцинальної кампанії для охоплення щепленнями невакцинованих проти кору дітей до 17 років. Загалом у межах кампанії планується провести понад 260 тис. щеплень", - ідеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Як зазначається, у межах вакцинальної кампанії проведено понад 100 тис. щеплень. Це майже 40% від запланованих, а найнижчі рівні охоплення під час кампанії реєструються в Чернігівській, Вінницькій, Одеській, Івано-Франківській, Сумській областях.

"Україні загрожує спалах кору - одного з найзаразніших вірусних захворювань, яке може стати причиною дитячої смертності через тяжкий перебіг. Захворювання небезпечне своїми ускладненнями, що призводять до вушної інфекції, запалення легенів і мозку", - зазначається в повідомленні.

"Через високий ризик спалаху кору в Україні головний державний санітарний лікар у Чернігівській області Олександр Чепурний видав постанову про відсторонення від очного навчання дітей, не щеплених від кору. Таким чином, Чернігівська область стала другою після Рівненської області в Україні, де для запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах ухвалено таке рішення. Постанову ухвалено відповідно до ст. 15 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб", яка регламентує, що невакциновані діти не можуть відвідувати виховні, навчальні, оздоровчі та інші дитячі заклади, за винятком тих, хто має медичні протипоказання до вакцинації", - зазначили у відомстві.

У зв'язку з цим Міносвіти наголошує, що підтримує такі заходи безпеки від інфекційних захворювань у дитячих закладах. "Перебування невакцинованих дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалаху кору, що становить загрозу для життя і здоров'я як самих учнів, так і працівників закладу освіти та членів родин", - цитує міністра Оксена Лісового пресслужба.

У відомстві зазначили, що імунізація є питанням національної безпеки, а також надзвичайно актуальним для збереження здоров'я цивільного населення під час воєнного стану.

Таким чином, Міносвіти закликає батьків не нехтувати плановими щепленнями та вакцинувати дітей проти кору, паротиту та краснухи.




Просмотров: 263
Другие новости