Компании

все компании

Microsoft і Oracle розширюють хмарне партнерство, спрощують доступ до баз даних в Azure

15 вересня 2023 року, 13:45

Американські Microsoft Corp. і Oracle Corp. домовилися про розширення партнерства у сфері хмарних обчислень, ідеться у спільному пресрелізі компаній.

Oracle розмістить апаратне забезпечення для своїх сервісів Exadata в центрах обробки даних (ЦОД) Microsoft, що надасть змогу забезпечити найкращу продуктивність баз даних.

Завдяки новій системі Oracle Database@Azure користувачі отримають прямий доступ до сервісів баз даних Oracle, що працюють на хмарній інфраструктурі компанії в ЦОД платформи Microsoft Azure.

Інтеграція надасть змогу створювати хмарні застосунки за допомогою як інфраструктурних рішень Oracle, так і технологій Azure, включно з сервісами штучного інтелекту (ШІ). Працюючи в єдиному операційному середовищі, клієнти отримають простоту, безпеку і низький час відгуку, повідомляється в пресрелізі.

Oracle Database@Azure покликана полегшити міграцію клієнтів у хмару. Зокрема, у них з'являється більше можливостей переносити туди бази даних Oracle.

Раніше для спільного використання рішень Oracle і Microsoft доводилося запускати окрему панель в Azure, пише MarketWatch. Тепер сервісами Oracle можна буде керувати через Azure безпосередньо, пояснює The Wall Street Journal.

Також інтеграція спростить процес купівлі послуг, оскільки сервіси Oracle будуть доступні користувачам Azure навіть за відсутності облікового запису в Oracle.

Завдяки угоді компаній Azure буде єдиним постачальником хмарних рішень, окрім самої Oracle, який розгорне у себе її сервіси баз даних, заявив глава Microsoft Сатья Наделла, слова якого наводять у пресрелізі.

Розширення співпраці Oracle і Microsoft знаменує собою значне стратегічне зрушення на ринку хмарних послуг, наголошує MarketWatch. Раніше постачальники намагалися прив'язати користувачів до своїх платформ, але значимість хмарних технологій зросла, і багато клієнтів почали використовувати кілька платформ одночасно.

Сервіс баз даних Oracle для Azure був представлений торік, але не припускав розміщення апаратного забезпечення Oracle в ЦОД Azure. Тоді сервіси конкурентів взаємодіяли за допомогою рішення Oracle Interconnect, для використання якого були потрібні особливі зусилля і технічні знання з боку користувачів.

Клієнти зможуть ознайомитися з Oracle Database@Azure на початку наступного року в США, Великій Британії та Німеччині, зазначає WSJ. Надалі планується розгортання системи і для інших країн.

Акції Microsoft дорожчають на 0,1% під час попередніх торгів у п'ятницю, Oracle - на 1,4%.


теги: Oracle, Microsoft



Просмотров: 243
Другие новости