Компании

все компании

Rheinmetall передав Україні мобільний госпіталь за 9 млн євро

14 вересня 2023 року, 14:08
Німецький концерн Rheinmetall надав Збройним силам України сучасний мобільний польовий госпіталь. Він відповідає стандартам медичної підтримки НАТО Role 2, повідомляє прес-служба концерну.

Мобільний польовий госпіталь розрахований на 32 ліжка, вісім із них призначені для інтенсивної терапії, а також має операційну, лабораторію та медичне обладнання - рентгенівську та комп'ютерну томографію. Його виробництво обійшлося майже в 9 млн євро.

"Компанія Rheinmetall поставила в Україну мобільний польовий госпіталь. Загалом у вересні 2022 року Міністерство оборони Німеччини уклало контракт із дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь і відповідну підтримку навчання", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Госпіталь має незалежні генерувальні потужності та власне водопостачання, зокрема лікувально-дезактиваційне. Водночас німецька компанія взяла на себе обов'язки підтримки обладнання та навчання персоналу. Крім самого польового госпіталю, Rheinmetall також надала Україні необхідні транспортні засоби.

Як повідомили в компанії, наприкінці 2023-початку 2024 року Rheinmetall і RMS планують поставити Україні ще два високомобільні об'єкти медичного забезпечення.

Зазначається, що ультрасучасний польовий госпіталь є повністю самодостатнім закладом медичного забезпечення. Він включає не тільки медичні модулі в розширюваних контейнерах і наметах, а й незалежну генеруючу потужність та обладнання для виробництва медичних газів. Лікарня також має власне водопостачання, зокрема лікувально-дезактиваційне, а також заготівлі з санітарними модулями для пацієнтів і персоналу. Висока якість системи простежується в деталях. Наприклад, водопровідна мережа підігрівається, а чутливий комп'ютерний томограф у контейнері оснащений пружиною і продуманою транспортною системою, тому його можна безпечно транспортувати сушею, морем або повітрям, і він готовий до роботи після прибуття. Розроблені для максимальної операційної мобільності, всі системи та обладнання в лікарні можна багаторазово використовувати.




Просмотров: 188
Другие новости