Компании

все компании

Bayer почав будівництво заводу в Україні

4 вересня 2023 року, 21:29
У розпочате будівництво компанією Bayer заводу Monsanto в с. Почуйки (Попільнянський р-н Житомирської обл.) з виробництва насіння кукурудзи буде інвестовано EUR60 млн, повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

"Сьогодні разом із директором ТОВ "Монсанто-насіння" Володимиром Онищенком заклали символічну "капсулу часу" на місці будівництва нових потужностей цього підприємства. Понад EUR60 млн додаткових інвестицій під час війни - це найкраще свідчення не тільки міжнародної підтримки України, а й того, що великі інвестори вірять у нашу перемогу", - написав він у Telegram.

Бунечко підкреслив, що "Монсанто-насіння" вже є одним із найбільших насіннєвих заводів у Східній Європі. Він забезпечує гібридами кукурудзи не тільки українських фермерів, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. Після будівництва додаткових потужностей ще більше зросте його потенціал.

"Розширення виробництва - це одночасно створення нових робочих місць у Житомирській області, збільшення податкових надходжень до бюджету, а також валютної виручки, що дуже важливо для української економіки в умовах війни", - зазначив він.

При цьому очільник Житомирської ОВА відзначив відповідальну позицію Bayer, яка 2022 року через два місяці після початку повномасштабного вторгнення задля підтримки фермерів, які проводили посівну в надскладних умовах, передала їм безоплатно 140 тонн насіння кукурудзи селекції Monsanto.

Як повідомлялося, інвестиції спрямують на будівництво нової сушарки для насіння, закупівлю сучасного сільгоспобладнання, будівництво складських приміщень і двох бомбосховищ для співробітників. На підприємстві працює близько 100 штатних співробітників і від 250 до 300 сезонних робітників. Завод є одним із найбільших у регіоні.

Bayer - транснаціональна компанія, яка працює в галузі медицини та сільського господарства. Штаб-офіс компанії розташований у Леверкузені, Німеччина. У 2022 році в групі компаній Bayer працювало близько 101 тис. осіб, а обсяг продажів склав EUR50,7 млрд.

В Україні компанія працює з 1992 року і представлена фармацевтичним підрозділом, відділом безрецептурних препаратів, а також аграрним напрямком. Загальна чисельність співробітників - 700 осіб.




Просмотров: 414
Другие новости